Skip to Content
Pincode vmbo bovenbouw

Pincode vmbo bovenbouw

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Glasheldere structuur
 • Leerling- en praktijkgericht: aandacht voor concrete beroepsmogelijkheden
 • Perfecte voorbereiding op het examen
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 3 en 4 beschikbaar
 • De meest gebruikte methode economie in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen

 

Pincode, economie voor jou!!

Wat al goed is, wordt nog beter!

Pincode is een beproefde methode en is in 25 jaar uitgegroeid tot de meest gebruikte en best gewaardeerde economiemethode in de vmbo bovenbouw. Pincode 6e editie is de betrouwbare, vernieuwde opvolger van de succesvolle 5e editie.

De heldere structuur, lay-out en praktijkgerichtheid is behouden en daarnaast zijn in nauwe samenwerking met docenten op verschillende onderdelen van de inhoud verbeteringen doorgevoerd.

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Pincode? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

LET OP: Je vertrouwde materiaal (Edities van vóór 2017) verhuist naar vernieuwde online leeromgeving!

De inhoud van het digitale platform waarop edities staan die vóór 2017 zijn verschenen, verhuist naar onze nieuwe digitale leeromgeving. Zo kun je zonder zorgen blijven rekenen op digitale ondersteuning voor de editie waarmee je werkt. Wil je weten wat dit voor jou betekent?

LET OP: Je vertrouwde materiaal (Edities van vóór 2017) verhuist naar vernieuwde online leeromgeving!
 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Pincode 6e editie vmbo bovenbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je duidelijk inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel en biedt het ondersteuning in de voorbereiding voor de examens met Examensprint. Met deze tools kan je efficiënt inspelen op individuele leerbehoeftes en extra ondersteuning bieden waar dit nodig is.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Pincode 6e editie vmbo bovenbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Perfecte voorbereiding op het nieuwe examen

Het CvTE heeft het eindexamenprogramma voor 2016/2017 aangepast. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd in de vernieuwde 6e editie. Pincode is daarmee de betrouwbare weg naar het nieuwe eindexamen.

Duidelijker niveauverschil en nieuwe examenonderdelen

In de nieuwe examenopzet zijn de verschillen en overeenkomsten tussen basis, kader en gt duidelijker zichtbaar. Ook heeft rekenen meer aandacht gekregen en is er met name bij gt inhoudelijk het nodige veranderd. Zo zijn het vergelijkend warenonderzoek en het kunnen berekenen van de inkomstenbelasting vervallen en zijn de volgende onderwerpen toegevoegd: markten en marktvormen, economische orde, ondernemings- en samenwerkingsvormen en rekenen met indexcijfers.

Deze nieuwe examenonderdelen zijn verwerkt in de boeken voor klas 3; de eindtermen uit de examensyllabus in de delen 4 van Pincode. Ook zijn natuurlijk de referentieniveaus Nederlands en rekenen verwerkt.

Perfecte voorbereiding op het nieuwe examen

Iedere leerling leert op zijn eigen niveau

 • Betere aansluiting bij leer- en leesvaardigheden van vmbo-leerlingen.
 • Eenvoudig differentiëren: een duidelijk onderscheid tussen basis, kader en gt met een volledig assortiment voor elke stream.
 • Voor basis en kader: leerwerkboeken zodat leerling ingevulde opdrachten en theorie overzichtelijk bij elkaar heeft.
 • Voor gt: niet-invulbare leerboeken met opdrachten.
 • Rekenen alleen wanneer de leerling het nodig heeft.
 • Extra leerstof toegevoegd om een betere doorstroom naar de havo te waarborgen.

Iedere leerling leert op zijn eigen niveau

FLEX: de ideale mix

Pincode is nu verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix


Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werkt je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

   

  Bestelinformatie & prijzen economie 2020*

  * In 2020 zal Pincode (voor 6e editie onderbouw, 6e editie vmbo bovenbouw en 6e editie havo/vwo bovenbouw) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. 

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van de onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   

   


  Bestelinformatie & prijzen economie 2020


   

   

Docent aan het woord

Bent u benieuwd hoe docenten Pincode vmbo bovenbouw ervaren? Lees hier de bevindingen.

We hadden eerst een andere methode. Die werkte niet voor onze leerlingen, veel te droge stof. Met ons team hebben we de voor- en nadelen van elke methode op een rijtje gezet. Daaruit hebben we Pincode gekozen. Naar ons idee sluit de stof goed aan bij belevingswereld van de leerlingen: kleurrijk, leuke plaatjes, voorbeelden van en voor jongeren.
Lees meer...

Bart van Leersum Scholengemeenschap Panta Rhei in Amstelveen

Ik kijk regelmatig in de Community waar docenten lesmateriaal en linkjes met elkaar delen. Laatst vond ik daar een handig omrekenschema waarmee je dagen, weken, kwartalen en jaren kunt omrekenen. Dat heb ik aan mijn leerlingen gegeven om te gebruiken.
Lees meer...

ESEN COBAN Docente economie, Beatrix College in Tilburg