Skip to Content

 

Docent aan het woord...Esen Coban van het Beatrix College in Tilburg

Graag willen we de ervaringen van docenten Pincode met u delen. In deze aflevering geven we het woord aan docente Esen Coban van het Beatrix College in Tilburg.

‘In de Community delen docenten lesmateriaal en linkjes met elkaar’

 

Esen Coban geeft economie aan 3 en 4 vmbo-tl op het Beatrix College in Tilburg. Sinds twee jaar gebruikt ze de methode Pincode.

‘Ik ben nog aan het onderzoeken wat ik met het digitale lesmateriaal kan en wil en wat er in de digitale omgeving van Pincode zit. Ook probeer ik dingen uit. Zo heb ik de leerlingen laatst een digitale oefentoets bij het hoofdstuk laten maken. Hiervoor heb ik de laptopkar gereserveerd. Het fijne is dat leerlingen tijdens het maken meteen zien of ze het antwoord goed of fout hebben en aan het eind van de toets weten ze hoe ze ervoor staan. Zelf kan ik zien of leerlingen de stof begrepen hebben.

Ik kijk regelmatig in de Community waar docenten lesmateriaal en linkjes met elkaar delen. Laatst vond ik daar een handig omrekenschema waarmee je dagen, weken, kwartalen en jaren kunt omrekenen. Dat heb ik aan mijn leerlingen gegeven om te gebruiken.

Via de mail word ik op de hoogte gehouden van updates in het digitale lesmateriaal. Bijvoorbeeld wanneer er lesmateriaal bij het gewijzigde examenprogramma beschikbaar is. Daar maak ik dankbaar gebruik van, want dat zit niet in het boek. Ik kan daar direct met de leerlingen mee werken en hoef niet zelf iets te verzinnen. Ideaal!’

Interesse?
Vraag een beoordelingspakket aan >>