Stepping Stones,
on top of the world!

Stepping Stones opent de deuren naar de wereld! Alle leerlingen, van vmbo-b tot vwo+, ervaren dat ze zich in verschillende situaties kunnen redden in de nummer-1-wereldtaal. Daarbij staat het plezier in het leren altijd voorop: leerlingen worden verrast door de bronnen, onderwerpen, filmpjes en werkvormen.

Stepping Stones is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX!

Uitgelicht

FLEX: de ideale mix

Stepping Stones is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van Stepping Stones.

FLEX: de ideale mix

Docentenpakket online bij Stepping Stones

Met het online Docentenpakket bij Stepping Stones heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, uitwerkingen, proefwerken en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met Digitaal toetsen.

Let op: als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online bij Stepping Stones

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Ga je starten met het digitale lesmateriaal van Noordhoff? 
Bekijk de checklist voor een optimale start.

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Onze trainingen voor Stepping Stones

Begin je met Stepping Stones en kun je wel wat hulp gebruiken bij het opstarten? Óf maak je al gebruik van Stepping Stones en wil je deze optimaal inzetten? Met de trainingen en opleidingen van Noordhoff Academy maak je een vliegende start met je methode. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden om meer te leren over formatief evalueren en gepersonaliseerd leren. De trainingen zijn zowel online als klassikaal te volgen.

Meer weten over de trainingen en opleidingen die Noordhoff Academy biedt? Ga naar Noordhoff Academy en schrijf je in voor de gratis online trainingen!

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3!

Onze trainingen voor Stepping Stones

Inloggen


Bij Stepping Stones zijn twee digitale leeromgevingen. Klik op de editie die je gebruikt om in te loggen in de juiste leeromgeving.

Nieuws

 • The new Early Blackbirds are bestsellers, rewritten by the experts of Penguin Random House. The adaptations are suitable for students between 12 and 14 years of age. Sentences are shorter and the amount of new words is limited. But still there is enough English input to reach a higher level of understanding. A good reason to have a chat with Sorrell Pitts, Series Editor of Penguin Readers.
 • Voor komend schooljaar zijn ook de gloednieuwe delen 3 van de 7e editie beschikbaar, met veel vernieuwingen! Een aantal paragrafen is anders ingevuld om expliciet aandacht te besteden aan Mediawijsheid en aan examenvoorbereiding in het vmbo en om de leerlingen meer zelf te laten kiezen.
 • Door de komst van Corona in Nederland heeft het onderwijs er de afgelopen maanden anders uitgezien dan je waarschijnlijk gewend bent. Door het (gedeeltelijk) lesgeven op afstand is het onvermijdelijk dat leerlingen leerachterstanden oplopen. Saskia Heuckelbach (GPL coach) heeft hier een interessante blog over geschreven, waarin zij praktische tips geeft om jouw leerlingen verder te helpen.
 • In Stepping Stones maken we gebruik van een actieve werkvorm waarbij spreekvaardigheid centraal staat. In dit onderdeel ‘Language village’ oftewel Taaldorp worden leerlingen gechallenged om vanaf dag één in het Engels verschillende gesprekken met elkaar te voeren.
 • Dat toetsen niet alleen om cijfers gaan weet iedereen. Een toets geeft de leraar inzicht: waar staat zijn leerling? Wat is al bekend en wat moet er nog geoefend worden? Maar met KTI, de nieuwe toetstaxonomie van Noordhoff, kunnen leraar én leerling aan de slag. En dat zorgt voor vertrouwen. “Ben jij als leerling ooit met een toetsindeling bezig geweest?”
 • Graag informeren wij je over de beschikbaarheid van het docenten- en leerlingenmateriaal van Stepping Stones voor schooljaar 2020/2021.
 

Al lid van de Stepping Stones-community?

Wil je tips om het beste uit Stepping Stones te halen?
Als eerste weten wanneer er nieuw lesmateriaal beschikbaar is?

Laat je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief.