Skip to Content
It's all Chemistry

It's all Chemistry

 • Vertaling van 7e editie van Chemie Overal 3 vwo
 • Leerlingen doorlopen leerroutes op hun eigen niveau (de M- en N-route)
 • Eenvoudig en veilig differentiëren in de klas
 • Voor schooljaar 2019/2020: leerjaar 3 beschikbaar
Beoordelingsexemplaar aanvragen


Met It's all Chemistry maakt u het verschil!

De 3e editie van It’s all Chemistry is een vertaling van de 7e editie van Chemie Overal voor 3 vwo. Sommige scholen kiezen ervoor om Engelse of Amerikaanse lesmethoden te gebruiken. Deze methoden sluiten over het algemeen niet goed aan op het Nederlandse curriculum. It’s all Chemistry 3e editie doet dat wel!

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van It's all Chemistry? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!
Let op! Het leerboek is in het Engels; het digitale lesmateriaal is Nederlandstalig.

Echt en actueel

Chemie Overal sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. De hoofdstukken starten met een discussievraag, waardoor de leerling aan het denken wordt gezet over het onderwerp. We maken de abstracte scheikunde concreet door eigentijdse, herkenbare voorbeelden. De contexten worden ondersteund door vernieuwd beeld, waaronder prachtige infographics. Deze relevante en actuele lesstof op hun eigen niveau motiveert de leerling om aan de slag te gaan.

Echt en actueel

Sturen op resultaat

“Wat moeten we leren voor de toets?” Vaak vinden leerlingen het lastig om hoofd- en bijzaken te scheiden. Bij Chemie Overal staan aan het begin van elke paragraaf de leerdoelen in leerlingtaal. Elke paragraaf sluit af met een checklist waarin alle leerdoelen op een rij staan. Zo weet een leerling precies wat de kern van de stof is.

Om tot het beste resultaat te komen, zijn de rekenopdrachten volgens een vast stappenplan uitgewerkt in voorbeeldkaders. Aan het eind van het hoofdstuk geeft de online oefentoets de leerling zekerheid of hij klaar is voor het proefwerk.

Sturen op resultaat

Met hulp bij profielkeuze door M- en N-route

Binnen de opdrachten zijn de niveauverschillen aangegeven door de A, B, C verdeling. Ook heeft It's all Chemistry de M- en de N-route: opdrachten die u en de leerling helpen bij het determineren en adviseren van de profielkeuze voor de leerling. Daarnaast is voor zwakkere leerlingen is in het Nederlandse online materiaal een aanvullende, remediërende leerroute die extra ondersteuning biedt. Zo volgt elke leerling zijn eigen route naar het eindexamen.

Met hulp bij profielkeuze door M- en N-route

Eenvoudig differentiëren

It's all Chemistry 3e editie biedt u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Let op! Het digitale lesmateriaal bij It's all Chemistry is in het Nederlands.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heeft u alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Chemie Overal.

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 

Veel uitlegvideo's en animaties
Met de speciaal voor Chemie Overal ontwikkelde uitlegvideo’s en filmpjes van de experimenten krijgt de  leerling de lesstof nog eens helder in beeld. 

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen

Let op! Het digitale lesmateriaal bij It's all Chemistry is in het Nederlands.

Eenvoudig differentiëren

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op. In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van It's all Chemistry terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

De specifieke scheikundige vaardigheden, waaronder de practica, voeren leerlingen natuurlijk ‘met de hand’ uit. Zo zijn ze optimaal voorbereid voor de praktische vaardigheden in de Tweede Fase.

Let op: Het digitale lesmateriaal bij It's all Chemistry is Nederlandstalig.

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal
 

Nieuw arrangement

Bekijk hier het aanbod voor leerling en docent.

 

  • Leerboek
  • Uitwerkingen
  • Online (Nederlandstalig)
  • Volledig online (Nederlandstalig)


  Met de online-licentie hebben leerlingen toegang tot alle niveaus van het leerjaar.
   

  Let op! Het digitale lesmateriaal bij It's all Chemistry is in het Nederlands.

   

   

   


  Beoordelingspakket aanvragen 

  • De complete inhoud van Chemie Overal online voor uw leerlingen (in het Nederlands).
  • Docentenhandleidingen en TOA-handleidingen (in het Nederlands).
  • E-books (in het Engels).
  • Practicumwerkbladen (in het Nederlands).
  • Uitwerkingen (in het Engels).
  • Handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen.
  • RTTI-gecertificeerde toetsen (in het Engels).

   

   

  Docentenpakket bestellen >>