Skip to Content
It's all Chemistry

It's all Chemistry

 • Vertaling van 7e editie van Chemie Overal 3 vwo
 • Leerlingen doorlopen leerroutes op hun eigen niveau (de M- en N-route)
 • Eenvoudig en veilig differentiëren in de klas
 • Voor schooljaar 2019/2020: leerjaar 3 beschikbaar
Beoordelingsexemplaar aanvragen


Met It's all Chemistry maakt u het verschil!

De 3e editie van It’s all Chemistry is een vertaling van de 7e editie van Chemie Overal voor 3 vwo. Sommige scholen kiezen ervoor om Engelse of Amerikaanse lesmethoden te gebruiken. Deze methoden sluiten over het algemeen niet goed aan op het Nederlandse curriculum. It’s all Chemistry 3e editie doet dat wel!

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van It's all Chemistry? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!
Let op! Het leerboek is in het Engels; het digitale lesmateriaal is Nederlandstalig.

 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van It’s all Chemistry 3e editie zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel. Met deze tools speel je efficiënt in op individuele leerbehoeftes en bied je extra ondersteuning waar dit nodig is.

Let op! Het digitale lesmateriaal bij It's all Chemistry is in het Nederlands.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor It’s all Chemistry 3e editie uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je snel een overzicht van alle toetsen of zelf een toets samenstellen? In de gepersonaliseerde leeromgeving vind je alle digitale eindtoetsen op één plek. Let op: zelf samenstellen van toetsen is beschikbaar per april.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Echt en actueel

Chemie Overal sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. De hoofdstukken starten met een discussievraag, waardoor de leerling aan het denken wordt gezet over het onderwerp. We maken de abstracte scheikunde concreet door eigentijdse, herkenbare voorbeelden. De contexten worden ondersteund door vernieuwd beeld, waaronder prachtige infographics. Deze relevante en actuele lesstof op hun eigen niveau motiveert de leerling om aan de slag te gaan.

Echt en actueel

Sturen op resultaat

“Wat moeten we leren voor de toets?” Vaak vinden leerlingen het lastig om hoofd- en bijzaken te scheiden. Bij Chemie Overal staan aan het begin van elke paragraaf de leerdoelen in leerlingtaal. Elke paragraaf sluit af met een checklist waarin alle leerdoelen op een rij staan. Zo weet een leerling precies wat de kern van de stof is.

Om tot het beste resultaat te komen, zijn de rekenopdrachten volgens een vast stappenplan uitgewerkt in voorbeeldkaders. Aan het eind van het hoofdstuk geeft de online oefentoets de leerling zekerheid of hij klaar is voor het proefwerk.

Sturen op resultaat

Met hulp bij profielkeuze door M- en N-route

Binnen de opdrachten zijn de niveauverschillen aangegeven door de A, B, C verdeling. Ook heeft It's all Chemistry de M- en de N-route: opdrachten die u en de leerling helpen bij het determineren en adviseren van de profielkeuze voor de leerling. Daarnaast is voor zwakkere leerlingen is in het Nederlandse online materiaal een aanvullende, remediërende leerroute die extra ondersteuning biedt. Zo volgt elke leerling zijn eigen route naar het eindexamen.

Met hulp bij profielkeuze door M- en N-route

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op. In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van It's all Chemistry terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

De specifieke scheikundige vaardigheden, waaronder de practica, voeren leerlingen natuurlijk ‘met de hand’ uit. Zo zijn ze optimaal voorbereid voor de praktische vaardigheden in de Tweede Fase.

Let op: Het digitale lesmateriaal bij It's all Chemistry is Nederlandstalig.

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal
 

Nieuw arrangement

Bekijk hier het aanbod voor leerling en docent.

 

  • Leerboek
  • Uitwerkingen
  • Online (Nederlandstalig)
  • Volledig online (Nederlandstalig)


  Met de online-licentie hebben leerlingen toegang tot alle niveaus van het leerjaar.
   

  Let op! Het digitale lesmateriaal bij It's all Chemistry is in het Nederlands.

   

   

   


  Beoordelingspakket aanvragen 

  • De complete inhoud van Chemie Overal online voor uw leerlingen (in het Nederlands).
  • Docentenhandleidingen en TOA-handleidingen (in het Nederlands).
  • E-books (in het Engels).
  • Practicumwerkbladen (in het Nederlands).
  • Uitwerkingen (in het Engels).
  • Handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen.
  • RTTI-gecertificeerde toetsen (in het Engels).

   

   

  Docentenpakket bestellen >>