Skip to Content
Chemie 3 havo en 3 vwo

Chemie 3 havo en 3 vwo

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Eenvoudig differentiëren
 • Uitdagende contexten en practica
 • Perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal
 • Voor schooljaar 2019/2020: leerjaar 3 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen
 

Chemie, de beproefde methode scheikunde!

Met Chemie 7e editie gaan jouw leerlingen actief aan de slag gaan met alledaagse uitdagende contexten en practica. Hierdoor ontwikkelen ze een goed inzicht in de scheikundige onderwerpen. In deze editie is de hoofdstukindeling ingrijpend gewijzigd, waardoor de scheikundige diepgang eerder in klas 3 aan bod komt. Doordat de leerling al vroeg met de 'echte' scheikunde in aanraking komt, geeft dat veel informatie voor de vakkeuze. Ook is er meer aandacht voor het micro-macro denken.

Door de leerstof in boek en online op maat met gerichte feedback aan te bieden kan jouw leerling goed zelfstandig werken. De heldere structuur en opbouw uit de 6e editie zijn daarbij uiteraard behouden. Jouw leerling kan meteen aan de slag en direct zichzelf op de proef stellen!

"Goede methode waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen" - Peter, docent aan CS Walcheren

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Chemie? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

Eenvoudig differentiëren

Chemie 7e editie biedt je als docent alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Chemie.

In de digitale leeromgeving zien jij en jouw leerlingen direct de heldere structuur van Nectar terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.

Veel uitlegvideo's en video's van experimenten
Met de speciaal voor Chemie ontwikkelde uitlegvideo’s en filmpjes van experimenten krijgt de leerling de stof nog eens helder in beeld.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kun je als docent jouw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen? 

 

Eenvoudig differentiëren

Volop aandacht voor (reken)vaardigheden

In de 7e editie is volop aandacht voor het aanleren en onderhouden van de rekenvaardigheden. Zo zijn er aparte hoofdstukken en paragrafen rekenvaardigheid. Een uitgebalanceerde leer- en rekenlijn loopt als een rode draad door de nieuwe Chemie 7e editie van leerjaar 3 tot in de Tweede Fase!

In 'zo-doe-je-dat' worden scheikundige en rekenvaardigheden stapsgewijs uitgelegd: links ziet de leerling de stappen uit het stappenplan en rechts een voorbeeld. Online zijn er animaties te vinden waarin deze vaardigheden stap-voor-stap uitgewerkt zijn, met andere (reken)voorbeelden. Op deze manier leert de leerling dat er meer strategieën kunnen zijn om een probleem aan te pakken.

Volop aandacht voor (reken)vaardigheden

Leren door te doen!

Het experiment is natuurlijk een onmisbaar onderdeel bij het leren van scheikunde. Om die reden nemen ze een belangrijke plek in binnen Chemie en zijn ze in de methode geïntegreerd in de paragrafen. Theorie, experimenten en opdrachten wisselen elkaar af. Bij ieder experiment zijn bovendien een aantal reflectievragen om het kritisch denken van de leerlingen te stimuleren.

Geen practicumlokaal tot je beschikking? Dan zijn er van veel experimenten filmpjes die jij met je leerlingen desgewenst kunt bekijken. Bekijk de video over het maken van natuurlijk zeep.

Leren door te doen!

FLEX: de ideale mix

Chemie is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

 

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werkt je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Scheikunde en NaSk2 2019*

  * In 2020 zal Chemie (voor 7e editie 3 havo en 3 vwo) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. Binnenkort zullen we onze prijzen Scheikunde en NaSk voor 2020 publiceren, inclusief FLEX. 

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.
  Bestelinformatie & prijzen Scheikunde en NaSk2 2019

   

   

   

Voor de docent: Docentenpakket bestellen

Met het online Docentenpakket bij jouw methode heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van Chemie online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleidingen en TOA-handleidingen
 • e-books
 • werkbladen
 • uitwerkingen
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • RTTI-gecertificeerde toetsen

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket bestellen

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de Methodelicentie, Volledig digitaal-licentie of een losse licentie Digitaal Toetsen hebben hier toegang toe. De jaarlicentie Digitaal Toetsen is los bij te bestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen