Skip to Content
Chemie 3 havo en 3 vwo

Chemie 3 havo en 3 vwo

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Leren door te doen!
 • Leerlinggericht in theorie, opdrachten en uitwerkingen
 • Eenvoudig differentiëren in boek en online
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 3 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account
 

Chemie, de beproefde methode scheikunde!

Met Chemie 7e editie gaan jouw leerlingen actief aan de slag gaan met alledaagse uitdagende contexten en practica. Hierdoor ontwikkelen ze een goed inzicht in de scheikundige onderwerpen. In deze editie is de hoofdstukindeling ingrijpend gewijzigd, waardoor de scheikundige diepgang eerder in klas 3 aan bod komt. Doordat de leerling al vroeg met de 'echte' scheikunde in aanraking komt, geeft dat veel informatie voor de vakkeuze. Ook is er meer aandacht voor het micro-macro denken.

Door de leerstof in boek en online op maat met gerichte feedback aan te bieden kan jouw leerling goed zelfstandig werken. De heldere structuur en opbouw uit de 6e editie zijn daarbij uiteraard behouden. Jouw leerling kan meteen aan de slag en direct zichzelf op de proef stellen!

"Goede methode waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen" - Peter, docent aan CS Walcheren

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Chemie? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Chemie 7e editie onderbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel. Met deze tools speel je efficiënt in op individuele leerbehoeftes en bied je extra ondersteuning waar dit nodig is.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Chemie 7e editie onderbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

 

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je snel een overzicht van alle toetsen of zelf een toets samenstellen? In de gepersonaliseerde leeromgeving vind je alle digitale eindtoetsen op één plek. Let op: zelf samenstellen van toetsen is beschikbaar per april.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Volop aandacht voor (reken)vaardigheden

In de 7e editie is volop aandacht voor het aanleren en onderhouden van de rekenvaardigheden. Zo zijn er aparte hoofdstukken en paragrafen rekenvaardigheid. Een uitgebalanceerde leer- en rekenlijn loopt als een rode draad door de nieuwe Chemie 7e editie van leerjaar 3 tot in de Tweede Fase!

In 'zo-doe-je-dat' worden scheikundige en rekenvaardigheden stapsgewijs uitgelegd: links ziet de leerling de stappen uit het stappenplan en rechts een voorbeeld. Online zijn er animaties te vinden waarin deze vaardigheden stap-voor-stap uitgewerkt zijn, met andere (reken)voorbeelden. Op deze manier leert de leerling dat er meer strategieën kunnen zijn om een probleem aan te pakken.

Volop aandacht voor (reken)vaardigheden

Leren door te doen!

Het experiment is natuurlijk een onmisbaar onderdeel bij het leren van scheikunde. Om die reden nemen ze een belangrijke plek in binnen Chemie en zijn ze in de methode geïntegreerd in de paragrafen. Theorie, experimenten en opdrachten wisselen elkaar af. Bij ieder experiment zijn bovendien een aantal reflectievragen om het kritisch denken van de leerlingen te stimuleren.

Geen practicumlokaal tot je beschikking? Dan zijn er van veel experimenten filmpjes die jij met je leerlingen desgewenst kunt bekijken. Bekijk de video over het maken van natuurlijk zeep.

Leren door te doen!

FLEX: de ideale mix

Chemie is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

 

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werkt je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Scheikunde en NaSk2 2020*

  * In 2020 zal Chemie (voor 7e editie 3 havo en 3 vwo) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. 

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.
  Bestelinformatie & prijzen Scheikunde en NaSk2 2020

   

   

Voor de docent: Docentenpakket bestellen

Met het online Docentenpakket bij jouw methode heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van Chemie online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleidingen en TOA-handleidingen
 • e-books
 • werkbladen
 • uitwerkingen
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • RTTI-gecertificeerde toetsen

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket bestellen

Digitaal toetsen bij Chemie

Let op: Gedurende de schoolsluiting is Digitaal toetsen voor alle Noordhoff klanten beschikbaar gesteld. De functionaliteit ‘Digitaal toetsen’ is nu zichtbaar als je werkt met een Noordhoff methode die in 2017 of later is verschenen.

Chemie biedt alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Heb je een Docentenpakket? Dan heb je toegang tot alle toetsvragen van Chemie – álle leerjaren, álle niveaus. Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare toetsen of zelf een toets samenstellen.

Wil je digitaal toetsen met je klas?  
Hiervoor moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. Deze licentie is los bij te bestellen via onze distributeurs. Als je werkt met een methodelicentie of volledig digitaal licentie, dan hebben leerlingen geen aparte licentie nodig en kun je meteen met digitaal toetsen beginnen.

Digitaal toetsen bij Chemie