Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Scheikunde en NaSk2     Chemie Overal

Voortgezet onderwijs

Chemie Overal

Werkt voor jouw leerling!

Vmbo, havo, vwo en TTO

Onderbouw en bovenbouw

icon Herkenbare scheikunde
icon Oog voor verschillen
icon Duidelijkheid en structuur
resource-not-found

Werkt voor jouw leerling!

Chemie Overal

Ontdekken

Ervaren

Bestellen

Gebruiken

>
In het kort over Chemie Overal

Chemie Overal biedt actuele, echte en herkenbare scheikunde waarmee jij jouw leerlingen motiveert! De resultaatgerichte aanpak met veel oefenmogelijkheden geeft leerlingen duidelijkheid en zekerheid. En door de vele differentiatiemogelijkheden kun je elke leerling op maat bedienen.

Waarom Chemie Overal?

Herkenbare scheikunde

Het vak wordt herkenbaar door up to date voorbeelden en contexten. De scheikundige concepten worden ondersteund door relevante en actuele contexten. Zo komt het vak tot leven.

Oog voor verschillen

Leerlingen werken op hun eigen niveau met leerroutes in boek en online. Vanzelfsprekend zit in alle boeken een opbouw in de reken-, denk- en praktische vaardigheden.

Duidelijkheid en structuur

Chemie Overal maakt leren eenvoudig met consistente hoofdstukstructuren: een prikkelende paragraafopener, theorie in herkenbare contexten en praktische verwerkingsopdrachten.

resource-not-found

De kern van de methode

Chemie Overal, werkt voor jouw leerling

Herkenbare scheikunde

Chemie Overal sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. De hoofdstukken starten met een discussievraag, waardoor de leerling aan het denken wordt gezet over het onderwerp. We maken de abstracte scheikunde concreet door eigentijdse, herkenbare voorbeelden. Nieuw beeld (zoals prachtige infographics) schetst de context. De leerling krijgt relevante en actuele lesstof op eigen niveau. Dat motiveert om aan de slag te gaan!

Oog voor verschillen

Verschillende niveaus vragen om een verschillende aanpak. Met de leerroutes in het boek en de online leeromgeving bedien je iedere leerling op eigen niveau. Natuurlijk met opbouw in de reken-, denk- en praktische vaardigheden. De A, B, C-verdeling geeft niveauverschil in de opdrachten aan. Daarnaast is er online een leerroute die extra ondersteuning biedt. Zo volgt elke leerling écht een eigen weg.

Duidelijkheid en structuur

Iedere paragraaf heeft dezelfde duidelijke structuur. Die bestaat uit theorie, contexten en opgaven. De theorie en opdrachten sluiten naadloos aan op de leerdoelen, die je aan het begin en eind van iedere paragraaf vindt. Zo weten je leerlingen altijd waar ze staan. De digitale leeromgeving biedt je leerlingen extra ondersteuning: een voorkennistoets, oefentoets en bij havo/vwo onderbouw een begrippentrainer bij ieder hoofdstuk. Aan het einde van een paragraaf vind je een overzicht met alle experimenten bij deze paragraaf. Je vindt de uitgewerkte experimenten in de online leeromgeving.

Doorlopende leerlijn naar de bovenbouw

Met Chemie Overal ben je verzekerd van een doorlopende leerlijn naar de bovenbouw. De gemengde opdrachten bereiden je leerlingen voor op de examenopgaven en met een volledig hoofdstuk examentraining bereiden ze zich optimaal voor. Daarnaast heb je met Examensprint een online en adaptieve examentrainer met échte examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen. Zo weet je leerling precies wat hij moet doen om het eindexamen te halen.

It’s all Chemistry

Voor tweetalig onderwijs is de 8e editie van Chemie Overal 3 vwo ook beschikbaar in het Engels. Dit is een vertaling van de 8e editie van Chemie Overal voor 3 vwo. Sommige scholen kiezen ervoor om Engelse of Amerikaanse lesmethoden te gebruiken. Deze methoden sluiten over het algemeen niet goed aan op het Nederlandse curriculum. It’s all Chemistry 4e editie doet dat wel!

Belangrijk: het digitale lesmateriaal is Nederlandstalig.

Heb je inhoudelijke vragen over Chemie of Chemie Overal?

Bekijk de interactieve methodevideo

In de video vind je antwoorden op vragen over bijvoorbeeld de didactische pijlers van de methode.

Bekijk het lesmateriaal

Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket van Chemie Overal.

resource-not-found

Leerboek 3 havo, Proefkatern H2

resource-not-found

Leerboek 3 vwo, Proefkatern H3

resource-not-found

FLEX-book 3 vwo, hoofdstuk 1 en 2

resource-not-found

FLEX Leerboek 3 vmbo-gt, Hoofdstuk 1

resource-not-found

FLEX Leerboek 4 havo, Hoofdstuk 1

resource-not-found

FLEX Leerboek 4 vwo, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Persoonlijke digitale leeromgeving

resource-not-found
Proefles Chemie Overal

Wil je in de praktijk ervaren of Chemie Overal past bij jouw school? Vraag dan gratis lesmateriaal van Chemie Overal aan om proef te draaien. Jouw proefles bevat:

  • FLEXboeken voor de leerlingen in je klas

  • Toegang tot de digitale leeromgeving voor jou en je leerlingen

  • Een online opstarttraining en praktische tips

  • Een-op-een-ondersteuning van jouw accountmanager

Interesse?

Na jouw aanvraag plant jouw accountmanager samen met jou een afspraak in en helpt je op weg met het fysieke lesmateriaal en toegang tot de digitale leeromgeving. Zo kun je soepel van start.

resource-not-found

Presentatie aanvragen?

Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie over een van onze methoden? Onze accountmanager maakt graag een afspraak. De afspraak kan bij jou op school, digitaal of telefonisch plaatsvinden.

resource-not-found
Bestelinformatie en prijzen

Met het online Docentenpakket bij Chemie Overal heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen. Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per school locatie.

resource-not-found
Antwoord op je vragen

Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

Goed van start met het lesmateriaal

resource-not-found

Checklist

Goed van start

Bekijk de goed-van-start-checklist en leer meer over je Noordhoff-docentaccount, licenties activeren en de online leeromgeving. Doorloop de stappen en je kunt snel aan de slag met het lesmateriaal.

resource-not-found

Methodetrainingen Noordhoff Academy

Haal alles uit jouw methode, ook digitaal!

In het digitale leerplatform kun je resultaten bijhouden, differentiëren, en toetsen maken en afnemen. Wil je weten hoe? Ga gelijk van start met de gratis e-learning of volg de korte starttraining (2,5 uur) bij jou op school.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice
Het lesmateriaal van Chemie Overal zelf inzien en beoordelen?