Skip to Content
 

Wat leuk dat jullie voor Stepping Stones Junior hebben gekozen!

Graag helpen we jullie op weg met het bestellen en het voorbereiden op de start van het schooljaar. Op deze pagina vind je alle informatie die van belang is in deze periode.

Materialen bestellen

Titeloverzicht
Bekijk het complete titeloverzicht van Stepping Stones Junior.
 
Noodzakelijke en additionele materialen om aan te schaffen
In het stroomdiagram kun je zien welke materialen je nodig hebt op basis van verschillende keuzes, en welke materialen je additioneel kunt aanschaffen.
 
Bestel je materiaal bij je gebruikelijke schoolleverancier 
Noordhoff Basisonderwijs werkt nauw samen met een groot aantal schoolleveranciers. Je kunt dus bij je gebruikelijke schoolleverancier de bestelling van je materialen regelen:
 

Materialen bestellen

Opstartprogramma

Bridging the Gap - Inhaalprogramma voor starters in groep 5 of 7
Start je in groep 5 of in groep 7 met Stepping Stones Junior? Dan mis je de vakinhoud van de leerjaren 1 t/m 4 of 1 t/m 6.

In het beknopte inhaalprogramma Bridging the Gap vind je lesbeschrijvingen en werkbladen om de start in groep 5 of 7 goed te laten verlopen. Meer informatie hierover vind je in de algemene handleiding bij de methode. 

Opstartprogramma

Gratis online trainingen voor onze gebruikers

Wil je alles uit je methode halen?

Speciaal voor de start met Stepping Stones Junior biedt Noordhoff Academy de online methodetraining en een training over het lesgeven met de software. Handig en heel praktisch! Het systeem onthoudt waar je bent, dus je kunt altijd even stoppen en een andere dag weer verder gaan.

Gratis online trainingen voor onze gebruikers

Keuzes over de inzet van Stepping Stones Junior

Voordat je aan de slag gaat met Stepping Stones Junior, is het handig een aantal onderwerpen te bespreken met je collega’s. Zoals keuzes in de toetsing. Om jou en je collega’s te helpen, hebben wij een aantal dingen op een rij gezet, die jullie kunnen gebruiken in een teamvergadering:

Keuzes over de inzet van Stepping Stones Junior

Ouders informeren

Wellicht willen jullie als school de ouders informeren over de nieuwe methode, zodat ook zij weten wat voor soort lessen hun kinderen gaan krijgen voor Engels.

Via onderstaande link kun je een brief downloaden, die je uiteraard naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Ouders informeren

Digitaal lesmateriaal

Toegang digitaal lesmateriaal voor leerkracht en leerling

De Instructiesoftware, Oefen- en toetssoftware en Leerlingsoftware compleet, worden uitgeleverd via mijnklas.nl (toegankelijk via Basispoort). 

Koppeling Basispoort – mijnklas.nl maken
Om gebruik te kunnen maken van het digitaal lesmateriaal ga je in Basispoort naar > beheer > uitgeverijen en zet je een vinkje voor toestemming uitwisselen gegevens.
 

LET OP! Werken jij en je collega’s voor het eerst met digitaal lesmateriaal van Noordhoff? Dan moet Noordhoff jullie School ID uit Basispoort in jullie account plaatsen. Lukt het niet om de koppeling te maken, dan mist dit ID dus mogelijk. Bel dan onze klantenservice via 088 - 522 6888 om jullie School ID uit Basispoort door te geven, dan kunnen zij dit in orde maken.

Inloggen via Basispoort

Doorloop voor het inloggen de volgende stappen:

Stap 1: Klik in Basispoort op “mijnklas”
Stap 2: Klik in mijnklas.nl op “Mijn producten”
Stap 3: Kies in het scherm Mijn producten voor “Stepping Stones Junior”

Resultatenmonitor
De ICT-coördinator kan (na bestelling) instellen dat er een link mag worden gelegd met Parnassys. Als dat is gebeurd, kun je vanuit de Resultatenmonitor de gegevens zo doorsturen naar Parnassys. Rechts bovenin je scherm staat dan ‘verstuur resultaten.’ Meer informatie vind je in de handleiding.

Digitaal lesmateriaal


Nieuwsbrief Noordhoff Basisonderwijs

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen van Stepping Stones Junior. Daarnaast organiseren we regelmatig interessante webinars, publiceren we diverse whitepapers van experts en delen we leuke lestips. Wil je deze nuttige en leuke updates ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal één nieuwsbrief per maand en je kunt je te allen tijde weer uitschrijven.

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief: