Skip to Content

Wijzer! Verkeer

Met Wijzer! Verkeer kies je voor een actuele verkeersmethode die kinderen leert veilig en zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.

Wijzer! Verkeer

Wijzer! Verkeer

Zelfstandig op weg

 • Flexibele verkeersmethode, makkelijk te organiseren
 • Focus op praktijkervaring
 • Plezier en beleving
Brochure bekijken
 

Zelfstandig en veilig leren deelnemen aan het verkeer

Met Wijzer! Verkeer kies je voor kwaliteit en een perfecte aansluiting op het vernieuwde verkeersexamen.

Wijzer! Verkeer is volledig gericht op de belevingswereld van het kind en de verkeerssituatie in de eigen buurt. Zo leren de kleuters waar je op moet letten met buitenspelen, terwijl oudere kinderen leren hoe zij zich op de fiets moeten gedragen. Elk les in de methode is verrijkt met filmpjes, animaties en interactieve opdrachten, zodat kinderen met plezier leren hoe zij zelfstandig deel kunnen nemen aan het verkeer.

 

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar Wijzer! Verkeer? Bekijk hier het lesmateriaal van groep 3 en 7.
Wil je materialen van andere groepen bekijken? Vraag een zichtzending aan »

Doorlopende leerlijn van groep 1 tot en met 8

Wijzer! Verkeer is gebaseerd op de actuele kennis en inzichten van het vak, met de kerndoelen en het VVN Leerplan als belangrijkste uitgangspunten. In de doorlopende leerlijn van groep 1 tot en met 8 worden de terugkerende thema’s steeds uitgebreid en verdiept. De lessen volgen het model van directe instructie. Je kunt kiezen of je alleen de basislessen aanbiedt, waarmee je alle kerndoelen behandelt, of ook de keuzelessen en praktijklessen van de Fietsersbond toevoegt aan het lesprogramma.

Voorbereiding verkeersexamen groep 7
Kinderen van groep 7 worden met Wijzer! Verkeer voorbereid op het Verkeersexamen van VVN. Alle thema’s van het verkeersexamen zijn aan het einde van groep 6 behandeld. In groep 7 wordt de leerstof herhaald en verdiept, zodat de kinderen goed voorbereid zijn op het Verkeersexamen.

Ouderbetrokkenheid
Ouders worden actief betrokken bij wat hun kind op school leert. In groep 4 tot en met 8 is na ieder thema één van de keuzetaken een quiz die de kinderen afnemen bij hun ouders. Op een speelse manier betrekken zij zelf hun ouders bij de lesstof. Bij groep 1 tot en met 3 zijn ouderbrieven beschikbaar.

Praktijklessen Fietsersbond
Verkeer is een vak dat je vooral leert in de praktijk. Daarom is in Wijzer! Verkeer voor de groepen 4 tot en met 8 bij ieder thema een praktijkles gemaakt door de Fietsersbond. In deze lessen worden de vaardigheden die bij de aangeboden theorie horen in de praktijk geoefend. 

 

 

Doorlopende leerlijn van groep 1 tot en met 8

Compacte en flexibele methode

Heb je in het lesrooster weinig tijd voor verkeer? Wijzer! Verkeer houdt daar rekening mee. Je geeft met minimale voorbereidingstijd verkeerslessen met een optimaal rendement. Dat komt door de duidelijke leerlijn en de heldere structuur.

Groep 1 en 2
Voor de kleuters is een passend aanbod van herkenbare verkeerssituaties gemaakt. Het materiaal is flexibel inzetbaar. Je bepaalt zelf welke activiteiten uit het platenboek en de handleiding je gebruikt en wanneer en hoe je de stof behandelt.

Groep 3
Er zijn 15 basislessen in het platenboek en werkboek, die je met buitenactiviteiten kunt uitbreiden naar 20 lessen. Alle lessen kun je  klassikaal inzetten. Het beeldrijke werkboek volgt het leesniveau van AVI-start tot AVI-E3, waardoor de kinderen de opdrachten ook zelfstandig kunnen lezen en maken. 

Basis- en uitbreidingslessen voor groep 4 tot en met 8
Met de 15 tot 20 basislessen per leerjaar voldoe je volledig aan de kerndoelen. Wil je meer herhaling en verdieping? Dan kun je met de taken, projecten en toetsen de lesstof per hoofdstuk uitbreiden tot 33 lessen. Bij elk hoofdstuk hoort een praktijkles van de Fietsersbond. Je kunt zelf bepalen wanneer deze les het beste in je lesprogramma past.

Leerlingen kunnen zelfstandig werken
Alle theorie en opdrachten staan in één leerwerkboek of op een device. Er is rekening gehouden met de AVI-niveaus en de referentieniveaus taal, waardoor de korte, duidelijke teksten en opdrachten toegankelijk zijn voor elk niveau van schrijf- en taalvaardigheid. Dit maakt Wijzer! Verkeer zeer geschikt voor zelfstandig werken. Heb je geen tijd om de stof klassikaal te behandelen, dan kun je Wijzer! Verkeer dus uitstekend op de weektaak zetten.

Combinatiegroepen
In Wijzer! Verkeer worden ieder jaar dezelfde vijf thema’s aangeboden. De thema’s worden steeds uitgebreid en verdiept. Dit maakt de methode zeer geschikt voor combinatiegroepen, omdat je met beide groepen aan hetzelfde thema werkt. Als de ene groep zelfstandig uit de methode werkt, geef je de andere groep instructie of maak je samen de opdrachten.

Compacte en flexibele methode

Activerende taken en projecten voor herhaling of verdieping

Differentiatie binnen de basislessen
Wijzer! Verkeer maakt gebruik van convergente differentiatie en het BHV-model. Met de klassikale instructie en de basisopdrachten (1 t/m 7) garandeer je dat alle kinderen eenzelfde basis bereiken. Kinderen die meer uitdaging nodig hebben, kun je opdracht 8 laten maken. 

‘Test jezelf’ als niveaubepaler
Het onderdeel ‘Test jezelf’ geeft je voldoende informatie om te bepalen welke kinderen nog extra moeten herhalen. 

Motiverende taken en meervoudige intelligentie
In groep 5 t/m 8 kunnen de 20 basislessen uitgebreid worden door de inzet van vier motiverende taken per hoofdstuk. Met de gevarieerde taken kan elk kind zijn talent ontdekken en laten zien. Er zijn doe-taken, denk-taken, talige taken en visuele taken, die aansluiten op de leerdoelen van het hoofdstuk. De taken kunnen worden ingezet als herhaling of verdieping. 


Projecten voor verdieping
In de projecten van ‘Meer verkeer’ komen onderwerpen aan bod die boven de reguliere basisstof uitstijgen. De methode biedt drie projecten per leerjaar aan. Elk leerjaar behandelt dezelfde thema’s, maar met een andere invalshoek. Dit biedt de mogelijkheid tot een schoolbreed project.

Elk niveau van schrijf- en taalvaardigheid
De teksten en opdrachten zijn toegankelijk voor elk niveau van schrijf- en taalvaardigheid. Voor kinderen die extra hulp kunnen gebruiken, is er de digitale leeshulp met auditieve en visuele ondersteuning.

Activerende taken en projecten voor herhaling of verdieping

De enige verkeersmethode waarmee je volledig digitaal kunt werken

Je kunt Wijzer! Verkeer inzetten zoals je dat wilt: volledig digitaal, alleen met boeken of een combinatie daarvan. De methodesoftware bestaat uit een compleet pakket voor instructie, verwerken en toetsen. Elke les is verrijkt met filmpjes, animaties en interactieve opdrachten.


Software voor de leerkracht

Voor groep 1 tot en met 8 bestaat de software voor de leerkracht uit:
 

-  Alle leerwerkboeken met de interactieve opdrachten.
-  Een dashboard voor het volgen van de voortgang.
-  Uitgebreide instructiesoftware met filmpjes, animaties, controlevragen
   en een leeshulp met meeleesfunctionaliteiten.
-  De handleidingen.
-  De antwoorden.
-  Kopieerbladen.
-  Digitale toetsen.

De leerkrachtsoftware is gebaseerd op het model van directe instructie. 


Software voor de leerling

Leerlingsoftware compleet
Als je volledig digitaal wilt werken, kun je de Leerlingsoftware compleet aanschaffen. Deze biedt alle lessen met de teksten en interactieve opdrachten met directe feedback. De kinderen hebben beschikking over de leeshulp bij de teksten (audio-ondersteuning, aanpassing van lettergrootte, enz.) en de extra interactieve oefenopdrachten* en digitale toetsen uit de oefen- en toetssoftware. Je kunt de voortgang volgen in het dashboard.

Oefen- en toetssoftware
De oefen- en toetssoftware biedt extra oefening aan de hand van filmpjes met vragen en directe inhoudelijke feedback, een bordentrainer en digitale toetsen.

De enige verkeersmethode waarmee je volledig digitaal kunt werken

Boek, online of een mix van beide?
Altijd flexibel met de Blender!

We vinden het belangrijk dat kinderen makkelijk kunnen switchen tussen boek en online. We geloven in de kracht van beide.

De meeste leerlingen geven de voorkeur om teksten en uitleg van papier te doen. Maakwerk is juist online populairder dan uit een boek, vanwege de directe feedback. Juist de combinatie levert een optimaal leerrendement op. Onze oplossing hiervoor? De Blender!

De Blender biedt alle vrijheid om te ontdekken wat voor jou en je leerlingen het beste werkt. Voor een kleine meerprijs per leerling per jaar bieden wij je de mogelijkheid om naast de (leer)werkboeken ook het digitale verwerkingsmateriaal te gebruiken. 

Meer weten over de Blender? Bekijk de video!

Alle voordelen van de Blender op een rij
 

 

Bestelinformatie | Lestips

 • Wat leuk dat je voor Wijzer! Verkeer gaat kiezen! Vind hier alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan vóór de start van het nieuwe schooljaar, zoals hulp bij het kiezen van de juiste materialen, keuzes over de inzet van de methode en informatie voor ouders.

  Noordhoff Basisonderwijs werkt nauw samen met een groot aantal schoolleveranciers. 
  Voor een offerte op maat, kun je direct contact opnemen met je eigen schoolleverancier.

 • Lestips op een rij

  Handige, maar vooral leuke lestips die je kunt gebruiken voor de lessen. 

  Ga naar Lestips op een rij »

   

   


   

Webinar Wijzer! Verkeer

In een half uur kennismaken met Wijzer! Verkeer?

Monique van Bavel, accountmanager Basisonderwijs, vertelt je over de belangrijkste onderdelen van deze nieuwe verkeersmethode en de online leeromgeving.

Webinar Wijzer! Verkeer

Goed om te weten
De zichtzending biedt ook toegang tot het digitale materiaal bij de methode bestaande uit instructiesoftware voor leerkrachten en leerlingsoftware. Na aanvraag krijg je de proeflicentie automatisch toegestuurd.

Wil je alleen kennismaken met het digitale materiaal? Vraag dan de proeflicentie aan.


Nieuwsbrief Noordhoff Basisonderwijs

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief.

Nieuws