Skip to Content
 

Stap-voor-stap klaar voor het nieuwe schooljaar! 

Ga je in het nieuwe schooljaar aan de slag met één van onze methoden voor het basisonderwijs? We helpen je graag om de start optimaal te laten verlopen en om het beste uit je methode te halen!

Bekijk de stappen:

 • mijnklas.nl

  • Na de bestelling van je nieuwe methode bij je schoolleverancier, krijg je je licentie van mijnklas.nl. Dit is de digitale leeromgeving van Noordhoff met je lesmethoden én Ambrasoft. Met mijnklas.nl beheer je gemakkelijk de gegevens van je leerlingen en heb je inzage in hun resultaten vanuit de Resultatenmonitor. 

   In mijnklas.nl vind je per methode het digitale oefen- en toetsmateriaal, handleidingen, groepsplannen, kopieerbladen, methodetools en nieuwsbrieven voor ouders. Heel handig voor de voorbereiding!

  Basispoort

  • Werkt jouw school met Basispoort? Het digitale lesmateriaal van Noordhoff en Ambrasoft is rechtstreeks toegankelijk via Basispoort, mijnklas.nl onder het tabblad Mijn producten. Werkt jouw school met Basispoort, maar vind je geen producten in mijnklas.nl, dan moet je Basispoort nog toestemming geven om leerlinggegevens te synchroniseren. Hoe je dit doet vind je hier
  • Werkt jouw school niet met Basispoort? Dan krijgt jullie ICT-coördinator inloggegevens voor mijnklas.nl. Vervolgens kun je jullie gekozen lesmethoden vinden onder het tabblad Mijn producten. We hebben een handleiding voor het inloggen zonder Basispoort-account.  
   
   
   
  • Ga je werken met het digitale lesmateriaal? Op MijnNoordhoff.nl vind je voor jouw methode specifieke tips en antwoorden op veelgestelde vragen. 
   Hoe je kunt werken met het digitale lesmateriaal bij je methode, kun je zien in de handige filmpjes die Noordhoff Academy heeft gemaakt. 
    
  • Voor veel van onze methoden bieden we webinars, waarin we meer vertellen over het gebruik van de methode en hoe je er goed mee kunt starten.  
    
  • Speciaal voor jou als leerkracht, maar ook voor je schoolleiding en ondersteunende collega’s of zelfs vrijwilligers en ouders biedt onze Noordhoff Academy verschillende soorten trainingen, van starttrainingen tot knoppencursussen. 
 • Als gebruiker van onze methoden houden we je gedurende het schooljaar op de hoogte van het laatste nieuws
  over je methode. 

  • We sturen regelmatig nieuwsbrieven met lestips, ervaringen van andere gebruikers en updates van de methode.
    
  • Regelmatig organiseren we inspirerende webinars met experts uit het vakgebied die het gebruik van je methode nog leuker maken!
    
  • Onze Noordhoff Academy biedt ook allerlei verdiepende trainingen op het gebied van didactiek, digitaal lesgeven en vakinhoudelijke onderwerpen.
    
  • Volg ons op Facebook! Zo blijf jij als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen van onze methoden, krijg je lestips en zie je hoe andere scholen met onze methoden werken. 
   


Heb je een vraag? Wij staan voor je klaar

Veel informatie vind je op MijnNoordhoff.nl
Vind je niet wat je nodig hebt, dan kun je telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via (088) 522 6888.
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 - 17.00 uur.