Waar vind ik de resultaten van mijn voortgezet onderwijs leerlingen en hoe wordt de voortgang berekend?

Resultaten staan onder de knop 'Resultaten'.

  1. Kies het hoofdstuk of de paragraaf waarvan je de resultaten wil bekijken;
  2. Klik op de tab ‘Resultaten’.

Op hoofdstukniveau zie je een samenvatting van de resultaten van je leerlingen voor alle paragrafen, oefentoets(en) en extra opdrachten van een hoofdstuk.

Op paragraafniveau zie je de resultaten van je leerlingen voor alle opdrachten van een paragraaf in tabelweergave. De kleuren geven aan of een opdracht goed (groen), gemiddeld (blauw) of slecht (rood) is gemaakt.

De resultaten bekijk je op basis van een tijdlijn. Dit houdt in dat je een begin en een einddatum nodig hebt. Dit kun je rechtsboven onder 'Periode' aanpassen.

Ons advies is om de einddatum te verplaatsen naar een datum in de toekomst zodat je niet elke dag opnieuw de datum hoeft aan te passen.

Resultaatoverzichten zijn uit te printen, de individuele toetsen met de antwoorden niet.

mceclip0.png

Hoe wordt de voortgang berekend?
Bij een korte route wordt het aantal gemaakte opdrachten gedeeld door het aantal opdrachten dat nog niet gemaakt is. Bij een reguliere route (alle opdrachten) wordt dezelfde berekening gebruikt. In beide gevallen wordt adaptief gewerkt.
Heeft een leerling een opdracht meerdere keren gemaakt? Dan zie je in het bolletje bij de score hoeveel pogingen hij heeft gedaan:

Als een leerling een opdracht opnieuw maakt, kan hij nooit meer een score van 100 procent behalen. Heeft hij alles goed bij de tweede poging, dan krijgt hij een score van 70 procent.