Home   Nieuws     150 Kamerleden ontvangen de 56ste editie van De Grote Bosatlas

31 maart 2022

150 Kamerleden ontvangen de 56ste editie van De Grote Bosatlas

resource-not-found

Vandaag ontvangen alle 150 Tweede Kamerleden een exemplaar van de allernieuwste editie van De Grote Bosatlas, symbolisch uitgereikt door Roy Helmerhorst, aardrijkskundedocent van het jaar. De thema’s in deze 56ste editie – van de energietransitie tot migratiestromen en watermanagement – zijn namelijk niet alleen nauw verbonden met het vak aardrijkskunde, maar spelen ook een rol in de dagelijkse politiek. Kenmerkend voor deze editie van De Grote Bosatlas is de combinatie van papier en digitaal. Die was in de lange Bosatlasgeschiedenis niet eerder zo sterk. Het verhaal van de wereld waarin we leven kan hierdoor nog beter worden verteld aan scholieren.

Persbericht 31 maart 2022

De Grote Bosatlas 56e editie

Moderne schoolatlas

De Grote Bosatlas laat zien wat er speelt in onze maatschappij en in de wereld. Bijvoorbeeld de problematiek van Nederland en het water, de energietransitie, stikstofproblematiek, klimaatverandering, migratiestromen, het verdwijnen van het Amazone-regenwoud of de nieuwe Chinese Zijderoute. Allemaal onderwerpen die een rol spelen in de politiek en in debatten in de Tweede Kamer, en tegelijkertijd onlosmakelijk verbonden zijn met het vak aardrijkskunde.

“Bij de moderne schoolatlas draait het niet om het laten zien waar iets ligt, maar om het aantonen van hoe mensen met de aarde en met elkaar omgaan. De papieren Grote Bosatlas vertelt op zichzelf dit complete verhaal. De digitale atlas geeft leerlingen de mogelijkheid om de stof op een eigentijdse manier te verwerken en toe te passen. Daarnaast spelen we digitaal in op actualiteit,” aldus Lisa Reitz, uitgever Bosatlassen.

Het verhaal van de wereld waarin we leven

"Met De Bosatlas komt de wereld de klas binnen. Het vertelt het verhaal van de wereld waarin we leven. Dat maakt aardrijkskunde een van de meest relevante vakken in het voortgezet onderwijs. Het vak helpt leerlingen bij het doorgronden van de maatschappij en grote wereldproblemen. Ze leren om zelfstandig doordachte standpunten in te nemen wat ze tot bewuste en maatschappelijk betrokken wereldburgers maakt,” aldus Roy Helmerhorst, aardrijkskundedocent van het jaar.

De Grote Bosatlas, 56ste editie

Vanaf heden verkrijgbaar via onze webshop voor €69,95, de digitale onderdelen zijn exclusief voor het onderwijs.


🎥 Filmpje: Roy Helmerhorst met 150 Bosatlassen op weg naar de Tweede Kamer


Over Noordhoff en De Bosatlas 

Uitgeverij Noordhoff is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas – 56 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff ook atlassen uit voor de consumenten- en de zakelijke markt. Complexe situaties
en gebeurtenissen terugbrengen tot de essentie, weergegeven in cartografische verhalen, dat is wat alle Bosatlassen bindt.

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.