Home   Nieuws     Onthulling nieuwe Lijstertitels tijdens Nationale Docentendag Nederlands 2024

11 april 2024

Onthulling nieuwe Lijstertitels tijdens Nationale Docentendag Nederlands 2024

Onthulling nieuwe Lijstertitels tijdens Nationale Docentendag Nederlands 2024

Op de eerste dag van de lente (afgelopen donderdag 21 maart) vierden wij met veel docenten Nederlands het vak Nederlands. Na een vrolijke opening van Japke-d. Bouma over jeukwoorden in de Nederlandse taal hebben de docenten in drie workshoprondes allerlei verschillende sessies kunnen bijwonen. Daarbij was er aandacht voor o.a. leesvaardigheid, de nieuwe kerndoelen en digitale geletterdheid. In de tweede pauze hebben we de Lijsters voor 2024 onthuld, waarbij twee van de auteurs aanwezig waren om bij hun eigen titel symbolisch het lintje door te knippen (met een enorme gouden schaar). Beiden hadden ook nog lovende woorden over de Lijsters én docenten Nederlands.

Ten slotte bracht sneldichter Jelle Pieters een ode aan de docent Nederlands via zijn gedicht over AI en de rol van de docent Nederlands .

Al met al een zeer geslaagde dag, waarbij de positieve sfeer goed voelbaar was. We kijken er met veel enthousiasme op terug. Bekijk hiernaast de aftermovie.

resource-not-found
Koen Caris over Stenen eten en Lijsters

Voor de liefhebbers, lees hier een kort stukje uit de speech van Koen Caris, auteur van Stenen eten:

“Ik vind het ook fijn om hier te staan omdat ik via jullie graag ‘dankjewel’ zou willen zeggen tegen mijn eigen docenten Nederlands, ‘dankjewel’ en ‘sorry’. Het is misschien vreemd voor een schrijver, maar ik was niet zo goed in Nederlands. Ik vond grammatica heel moeilijk, en ik heb mijn leraren (aan wie het echt niet lag!) tot wanhoop gedreven met mijn gebrekkige grip op ’t kofschip, op object en subject. Maar ook al dreef ik hen tot wanhoop, we bleven elkaar ook altijd begrijpen, omdat we ook iets deelden: een liefde voor verhalen."

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.