Home   Nieuws     Puzzelen maakt je slimmer

10 oktober 2022

Puzzelen maakt je slimmer

Puzzelen maakt je slimmer

Puzzelen maakt je slimmer

Woorden zijn de bouwstenen van een taal. Een uitgebreide woordenschat draagt dus bij aan beter taalbegrip. In Nieuw Nederlands wordt woordenschat geïntegreerd aangeboden door koppeling aan alle teksten in de methode. Woordenschat is dus door de hele methode te vinden. Deze integratie levert een hoger rendement op dan wanneer woorden in een losse cursus worden aangeboden.

Op een speelse manier werken aan woordenschat

Toch is het ook prettig om leerlingen lastige woorden – die niet beklijven – te kunnen laten inoefenen. Puzzels zijn hier zeer geschikt voor, omdat daarmee op een speelse manier gewerkt wordt aan woordenschat, maar ook aan probleemoplossend denken en redeneren. De 7e editie voor de onderbouw biedt woordenschatpuzzels aan als cursus achterin het boek, maar ook NU Actueel heeft een aanbod van verschillende soorten puzzels.

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.