Home   Nieuws     ZorgPad Zorg & Welzijn en leerplatform Learnbeat bundelen de krachten

22 februari 2023

ZorgPad Zorg & Welzijn en leerplatform Learnbeat bundelen de krachten

ZorgPad Zorg & Welzijn en leerplatform Learnbeat bundelen de krachten

ZorgPad Zorg & Welzijn en leerplatform Learnbeat bundelen de krachten

ZorgPad Zorg & Welzijn, de digitale leeroplossing voor verpleging en verzorging voor het mbo, en Learnbeat, hét digitale platform voor lesgeven en leren, slaan de handen ineen. Samen gaan ze het lesgeven en leren toegankelijker en overzichtelijker maken. Vanaf het komende studiejaar krijgt ZorgPad Zorg & Welzijn Learnbeat als nieuwe leeromgeving.

In Learnbeat kunnen docenten en studenten eenvoudig zoeken en navigeren door het lesmateriaal. De voortgang en de resultaten van studenten zijn makkelijker te monitoren, waardoor de docent op elk moment kan zien hoe een student of klas ervoor staat. Docenten krijgen bovendien de mogelijkheid om zelf lesmateriaal toe te voegen, aan te passen en klaar te zetten.

Nadruk op maatwerk en eigen initiatief

Patrick Hendriks, General manager bij Noordhoff Professional, is enthousiast over de samenwerking met Learnbeat: “Noordhoff Professional wil docenten en studenten van ZorgPad Zorg & Welzijn de nieuwste platformtechnologie bieden. Learnbeat is een rijke leeromgeving met functionaliteiten waarmee ze het lesmateriaal heel soepel kunnen gebruiken.”

“Learnbeat is een betrouwbare partij die zich in de praktijk al ruimschoots heeft bewezen, daarom durven we de samenwerking met een gerust hart aan. Het platform legt sterk de nadruk op maatwerk en eigen initiatief. Studenten kunnen gemakkelijk zelfstandig in het materiaal zoeken en gebruiken wat ze nodig hebben om met concrete praktijksituaties om te gaan. De student kan zijn werk bijhouden in een portfolio. Zelfs werkbegeleiders kunnen toegang krijgen tot Learnbeat, zodat ook zij de voortgang van hun studenten kunnen volgen via het platform.”

Patrick is ook blij met de frisse uitstraling van Learnbeat. “Video’s, 3D-animaties en andere visuals worden uitstekend weergegeven en de teksten zien er helder uit. De voorleesfunctie maakt ZorgPad Zorg & Welzijn ook toegankelijk voor bijvoorbeeld studenten met dyslexie.”


Leren en lesgeven in ZorgPad Zorg & Welzijn worden beter en leuker

Volgens Koen Strous, directeur van Learnbeat, worden het leren en lesgeven in ZorgPad Zorg & Welzijn leuker en beter op het nieuwe platform: “Learnbeat is modern en heeft veel ervaring in het mbo. Veertigduizend mbo-studenten werken er dagelijks mee! We richten ons op de leeromgeving, dus op de interactie tussen docent en student, en bieden daarvoor een groot aantal waardevolle features. Docenten kunnen studenten individueel en klassikaal op de voet volgen en feedback geven.”

“Ook kunnen ze het materiaal met elkaar delen. Omdat roc’s zelf bepalen hoe hun curriculum eruitziet, is het handig dat ze het lesmateriaal kunnen aanpassen aan hun eigen specifieke wensen. Learnbeat biedt ook een toetsfunctie. Hiermee kunnen docenten veilig toetsen afnemen, en die bijzonder efficiënt nakijken en beoordelen. We zien uit naar de samenwerking met Noordhoff Professional, omdat we graag bijdragen aan zo goed en inspirerend mogelijk onderwijs.”

Auteur

resource-not-found

Noordhoff, ZorgPad Zorg & Welzijn

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.