Skip to Content
NIEUW: Geschiedeniswerkplaats Tweede Fase

NIEUW: Geschiedeniswerkplaats Tweede Fase

 • Perfecte voorbereiding op het nieuwe examenprogramma
 • Kernachtig en compleet
 • Eenvoudig differentiëren
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4-5-6 beschikbaar
 • De meest gebruikte geschiedenismethode in de Tweede Fase
Beoordelingspakket aanvragen

 

Geschiedeniswerkplaats brengt geschiedenis dichtbij

Geschiedeniswerkplaats bied je de meest betrouwbare weg naar het vernieuwde examen geschiedenis. Met deze nieuwe derde editie bereid je jouw leerlingen perfect voor op de examens vanaf 2021 (havo) en 2022 (vwo). Bovendien wordt de relevantie en actualiteit van het vak benadrukt door nieuwe onderdelen zoals Toen en nu. Dankzij de glasheldere structuur en zichtbare samenhang kunnen jouw leerlingen uitstekend zelfstandig aan de slag.

Kies je voor Geschiedeniswerkplaats? Dan profiteer je van jarenlange ervaring en expertise op het gebied van geschiedenisonderwijs en examentraining.

Bekijk de video >>                                  Bekijk de brochure >>
De beste voorbereiding op het eindexamen

Vanaf schooljaar 2019-2020 werken jij en jouw leerlingen volgens het nieuwe examenprogramma. Geschiedeniswerkplaats bereidt volgens docenten het beste voor op het eindexamen en heeft dit bij de herziening nog verder verbeterd. Niet alleen de examenkaternen, maar ook de handboeken, opdrachtenboeken en themakaternen zijn flink vernieuwd! Zo worden de kenmerkende aspecten zichtbaar behandeld en is de examentraining nu met examengelijkende opdrachten en bronnen.

Geschiedeniswerkplaats Examenkaternen historische contexten
De nieuwste Examenkaternen van Geschiedeniswerkplaats zijn steeds volledig afgestemd op de komende eindexamens. De historische contexten zijn gebundeld in een havo- en een vwo-deel, die recht doen aan de verschillen tussen havo- en vwo-leerlingen.

De katernen zijn grondig vernieuwd:

 • Volledig aangepast aan de nieuwe historische contexten
 • Met handige verwijzingen naar het handboek
 • Inclusief mogelijkheden om te differentiëren

Lees hier meer over de examenprogramma’s >>

Tot slot is er Examensprint: een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat.

De beste voorbereiding op het eindexamen

Eenvoudig differentiëren

Geschiedeniswerkplaats 3e editie Tweede Fase biedt je als docent alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 20-30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Geschiedeniswerkplaats.

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we de gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip, die hen helpt de vraag te beantwoorden.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kun je als docent jouw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen?

 • Bekijk hier alle kenmerken en onderdelen van de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

Eenvoudig differentiëren

Kernachtig en compleet

Om het uitgebreide programma behapbaar te maken voor uw leerlingen behandelt Geschiedeniswerkplaats de volledige stof op kernachtige wijze. De kern van de lesstof wordt op een gestructureerde en overzichtelijke manier aangeboden door middel van leerdoelen. Hierdoor kunnen uw leerlingen gemakkelijk zelfstandig aan de slag en weten zij precies wat de hoofdzaken van de lesstof zijn. En u kunt erop vertrouwen dat alle lesstof die nodig is voor het eindexamen aan bod komt!

Bij deze editie is er een duidelijk onderscheid tussen havo en vwo: bij vwo komt de stof uitgebreider aan bod én zijn de teksten en opdrachten van een hoger niveau.

Kernachtig en compleet

Bronnen die tot leven komen

Beeld maakt de lesstof levend. Daarom bevat Geschiedeniswerkplaats groot, rijk en sprekend beeld dat uw leerlingen motiveert om dieper de leerstof in te duiken. In het digitale lesmateriaal vinden jouw leerlingen veel interactieve bronnen: onder andere animaties en interactieve afbeeldingen. Daarnaast zijn er samenvattingsvideo's die uw leerlingen helpen om de examenstof nog beter te begrijpen.

Ook is er NU Actueel, waar je tweewekelijks nieuw actueel lesmateriaal vindt: filmpjes en artikelen uit verschillende media met opdrachten. Zo haal je snel en gemakkelijk de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bronnen die tot leven komen

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op.

In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van Geschiedeniswerkplaats terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

 

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werkt je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. Tweede Fase 
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   


  Bestelinformatie & prijzen Geschiedenis 2020

   


   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Geschiedeniswerkplaats heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud: 

 • de complete inhoud van Geschiedeniswerkplaats online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleiding
 • antwoorden
 • PowerPointpresentaties
 • docententips per paragraaf
 • handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • RTTI-gecertificeerde toetsen

U bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de Methodelicentie, Volledig digitaal-licentie of een losse licentie Digitaal Toetsen hebben hier toegang toe. De jaarlicentie Digitaal Toetsen is los bij te bestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen