Skip to Content
Overal NaSk1 vmbo bovenbouw

Overal NaSk1 vmbo bovenbouw

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Eenvoudig differentiëren
 • Perfecte examenvoorbereiding
 • Ideale mix van boek en digitaal lesmateriaal
 • Voor schooljaar 2019/2020: leerjaar 3 en 4 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account


Met Overal maakt u het verschil!

Overal NaSk biedt actuele, echte en herkenbare natuurkunde, zodat leerlingen optimaal worden voorbereid op het examen. De resultaatgerichte aanpak geeft leerlingen duidelijkheid en zekerheid. En door de vele differentiatiemogelijkheden kunt u elke leerling op maat bedienen. Daarmee maakt u het verschil!

 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Overal NaSk1 vmbo bovenbouw 5e editie zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving ondersteuning in de voorbereiding voor de examens met Examensprint. Met deze tools speel je efficiënt in op de individuele leerbehoeftes  van je leerlingen.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Overal NaSk1 vmbo bovenbouw 5e editie uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

 

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je snel een overzicht van alle toetsen of zelf een toets samenstellen? In de gepersonaliseerde leeromgeving vind je alle digitale eindtoetsen op één plek. Let op: zelf samenstellen van toetsen is beschikbaar per april.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

De perfecte examenvoorbereiding

Het examen NaSk1 is voor veel leerlingen een spannend vooruitzicht. Overal NaSk1 5e editie vmbo bovenbouw biedt de perfecte voorbereiding op het school- en centraal examen. In leerjaar 3 behandelen we alle schoolexamenstof, zodat in leerjaar 4 alle tijd is om voor te bereiden op het centraal eindexamen. Maar die voorbereiding start al eerder, want in zowel klas 3 als 4 bevatten de hoofdstukken eindexamenopgaven. In leerjaar 4 sluiten we af met het hoofdstuk Examenvoorbereiding, waarmee leerlingen de zekerheid krijgen dat zij goed voorbereid het examen in kunnen.

De perfecte examenvoorbereiding

Echt en actueel

Overal NaSk sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. Hoofdstukken starten met een discussievraag, waardoor de leerling aan het denken wordt gezet over het onderwerp. De abstracte natuurkunde wordt concreet gemaakt in eigentijdse, herkenbare voorbeelden.

De contexten worden ondersteund door vernieuwd beeld, waaronder prachtige infographics. Deze relevante en actuele lesstof op hun eigen niveau motiveert de leerling om aan de slag te gaan.

Bekijk de inhoudsopgaves

Echt en actueel

Sturen op resultaat

“Wat moeten we leren voor het examen?” Vaak vinden leerlingen het lastig om hoofd- en bijzaken te scheiden. Bij Overal NaSk 1 staan aan het begin van elke paragraaf de leerdoelen in leerlingtaal. Elke paragraaf sluit af met ‘je kunt nu’. Zo weet een leerling precies wat de kern van de stof is.

Om tot het beste resultaat te komen, zijn de rekenopdrachten volgens een vast stappenplan uitgewerkt in voorbeeldkaders. Aan het eind van het hoofdstuk geeft de oefentoets de leerling zekerheid of hij klaar is voor het proefwerk. Daarnaast geven de gemengde opdrachten alvast een kijkje in de examens, zodat een leerling zich optimaal kan voorbereiden.

Sturen op resultaat

Voor elk niveau een eigen aanpak

Verschillende niveaus vragen om een verschillende aanpak. Overal NaSk biedt elke leerling de lesvorm die past bij zijn niveau. Voor vmbo-basis geeft het leerwerkboek korte theorieblokjes afgewisseld met veel (praktische) opdrachten. Vmbo-kgt heeft een gezamenlijk leerboek en aparte werkboeken voor vmbo-kader en vmbo-gt. Vanzelfsprekend zit in alle boeken een opbouw in de reken-, denk en praktische vaardigheden.

Gecombineerd met de leerroutes en A, B, C, + verdeling van de opdrachten volgt elke leerling zijn eigen route naar het eindexamen.

Voor elk niveau een eigen aanpak

FLEX: de ideale mix

Overal is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix


Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werkt je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

 

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & Prijzen NaSk en Natuurkunde 2020*

  * In 2020 zal Overal (voor 5e editie NaSk onderbouw, 5e editie 3 havo en 3 vwo, 5e editie NaSk vmbo bovenbouw en 5e editie havo/vwo bovenbouw) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. 

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.


   

  Bestelinformatie & Prijzen NaSk en Natuurkunde 2020

   

   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Overal heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van Overal NaSk1 online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleidingen
 • e-books
 • practicumwerkbladen
 • uitwerkingen
 • handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • RTTI-gecertificeerde toetsen

Voor de docent: Docentenpakket online