Skip to Content
Overal Natuurkunde <BR> 3 havo en 3 vwo

Overal Natuurkunde
3 havo en 3 vwo

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Eenvoudig differentiëren
 • Aanpak op maat voor havo en vwo, met hulp bij profielkeuze door M- en N-route
 • Ideale mix van boek en digitaal lesmateriaal
 • Voor schooljaar 2019/2020: leerjaar 3 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen
 

Met Overal maakt u het verschil!

Overal Natuurkunde biedt actuele, echte en herkenbare natuurkunde, die leerlingen motiveert! De resultaatgerichte aanpak geeft leerlingen duidelijkheid en zekerheid. En door de vele differentiatiemogelijkheden kunt u elke leerling op maat bedienen. Tot slot ondersteunen de uitgekiende leerroutes de profielkeuze voor de leerling; wel of geen natuurkunde in de Tweede Fase? Daarmee maak jij het verschil!

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Overal Natuurkunde? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

Eenvoudig differentiëren

Overal Natuurkunde 5e editie voor de onderbouw biedt je als docent alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Overal Natuurkunde.

In de digitale leeromgeving zien jij en jouw leerlingen direct de heldere structuur van Overal terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 

Veel uitlegvideo's en animaties
Met de speciaal voor Overal Natuurkunde ontwikkelde uitlegvideo’s en animaties krijgt de leerling de lesstof nog eens helder in beeld.

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kun je als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen?

 

Eenvoudig differentiëren

Echt en actueel

Overal Natuurkunde sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. De hoofdstukken starten met een discussievraag, waardoor de leerling aan het denken wordt gezet over het onderwerp. We maken de abstracte natuurkunde concreet door eigentijdse, herkenbare voorbeelden. De contexten worden ondersteund door vernieuwd beeld, waaronder prachtige infographics. Deze relevante en actuele lesstof op hun eigen niveau motiveert de leerling om aan de slag te gaan.

Echt en actueel

Sturen op resultaat

“Wat moeten we leren voor de toets?” Vaak vinden leerlingen het lastig om hoofd- en bijzaken te scheiden. Bij Overal Natuurkunde staan aan het begin van elke paragraaf de leerdoelen in leerlingtaal. Elke paragraaf sluit af met ‘je kunt nu’. Zo weet een leerling precies wat de kern van de stof is.

Om tot het beste resultaat te komen, zijn de rekenopdrachten volgens een vast stappenplan uitgewerkt in voorbeeldkaders. Aan het eind van het hoofdstuk geeft de oefentoets de leerling zekerheid of hij klaar is voor het proefwerk.

Sturen op resultaat

Aanpak op maat voor havo en vwo, met hulp bij profielkeuze door M- en N-route

Verschillende niveaus vragen om een verschillende aanpak. De aparte havo- en vwo boeken bereiden optimaal voor op de Tweede Fase. Vanzelfsprekend zit in alle boeken een opbouw in de reken-, denk- en praktische vaardigheden.

Door de leerroutes en A, B, C, + verdeling van de opdrachten volgt elke leerling zijn eigen route. Daarnaast heeft Overal Natuurkunde de M- en de N-route. Deze routes kun je gebruiken bij het determineren en adviseren van de profielkeuze voor de leerling.

Aanpak op maat voor havo en vwo, met hulp bij profielkeuze door M- en N-route

FLEX: de ideale mix

Overal is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix


Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werkt je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

 

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & Prijzen NaSk en Natuurkunde 2019 >>*

  * In 2020 zal Overal (voor 5e editie NaSk onderbouw, 5e editie 3 havo en 3 vwo, 5e editie NaSk vmbo bovenbouw en 5e editie Tweede Fase) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. Binnenkort zullen we onze prijzen NaSk/Natuurkunde voor 2020 publiceren, inclusief FLEX.

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.


   

  Bestelinformatie & Prijzen NaSk en Natuurkunde 2019 >>

   

   

   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Overal heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van Overal NaSk/Natuurkunde online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleidingen
 • e-books
 • practicumwerkbladen
 • uitwerkingen
 • handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • RTTI-gecertificeerde toetsen

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de Methodelicentie, Volledig digitaal licentie of een losse licentie Digitaal Toetsen hebben hier toegang toe. De jaarlicentie Digitaal Toetsen is los bij te bestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen