Wijzer! Verkeer. Lestips op een rij

Zeer regelmatig zullen wij op deze pagina handige, maar vooral leuke lestips plaatsen, die je kunt gebruiken voor de lessen. Gebruikt je school één van onze verkeersmethoden, dan ontvang je de lestips automatisch per e-mail of post.

 • Natuurlijk is het belangrijk dat je op een veilige fiets het praktisch verkeersexamen doet. Zijn de fietsen van jouw leerlingen in orde? Doe ter voorbereiding de grote fietscheck samen met je leerlingen en haal de volledige fietscheck score!

  Doe de fietscheck »

   

   

   

   

 • Toet, toet! Veilig Verkeer Nederland lanceert de praktijktoets voor thuis. Voor groep 8-leerlingen was het even spannend of ze dit jaar praktisch verkeersexamen kunnen doen. Maar dit alternatief brengt een nieuwe route.

  In samenwerking met de Fietsersbond is een praktijkles voor Wijzer! Verkeer ontwikkeld om met je klas, in groepjes, te oefenen. We delen deze les graag met je, ter voorbereiding op het verkeersexamen. De lestip is ook handig om door te sturen naar de ouders, zodat thuis samen geoefend kan worden. 

  Download de lestip »

   

   

   

   

 • Weet jij wat deze borden betekenen? Kennis van de verkeersborden is belangrijk voor de veiligheid, houding en vaardigheden in het verkeer. Met onderstaande opdracht kan je testen hoe de kennis over verkeersborden bij jou kinderen is. Ook leuk om door te sturen naar de kinderen en ouders om in de vakantie te oefenen!  

  Download de lestip »

 • Met deze praktijkles uit Wijzer! Verkeer test je de reactiesnelheid, evenwicht en coördinatie van jouw leerlingen.

  Hoe gaan ze om met onverwachte situaties in het verkeer? Een leuke lestip voor de leerlingen van groep 7.
  Deze praktijkles staat in de handleiding groep 7 en hoort bij hoofdstuk 3. 

  Bekijk de lestip »

 • Wat is het weerbericht voor de komende week?

  Deel deze met je leerlingen en bepaal welke maatregelen ze moeten treffen om veilig te kunnen fietsen.

  Download de lestip en antwoorden »  

   

 • Hoe kun je rekening houden met het weer als je ergens naartoe moet op de fiets?

  Een leuke lestip die geschikt is voor alle groepen. Afhankelijk van de leeftijd kunnen de leerlingen de antwoorden vertellen, opschrijven of tekenen.

  Download de lestip, het printblad en de antwoorden »  

  Bekijk hier een leuke animatie voor op je digibord » 

   

 • In de software van Wijzer! Verkeer heb je veel (extra) mogelijkheden. Start bijvoorbeeld je les met een openingsvideo of – afbeelding uit de leerkrachtsoftware, met daarbij een prikkelende vraag. Bij alle lessen 2, 3 en 4 van een hoofdstuk staat er een leuke lesopening klaar!

  Bespreek klassikaal met je leerlingen: 
  Wat is het doel van de-knooppuntenfietser? Hoe probeert hij dat doel te bereiken? Heb jij wel eens een knooppuntenroute gefietst?

  Deze lestip komt uit hoofdstuk 1, les 2 van groep 8.

 • Heb je meer tijd voor verkeer? In Wijzer! Verkeer zijn er voor groep 4 t/m 8 in elk hoofdstuk Uitbreidingslessen waaronder ‘Meer verkeer’, die ook te gebruiken zijn als project.

  De uitbreidingsles ‘Ken jij die plek? De winkelstraat’ komt uit hoofdstuk 3 van groep 7.

  Bekijk deze lestip »
 • In de handleiding voor groep 1 en 2 vind je een groot aantal suggesties voor praktijkoefeningen die je met de kleuters kunt doen in de verkeersles.

  De lessuggestie ‘Verkeerswandeling in de sneeuw’ komt uit ‘Meer doen bij thema 3’

  Bekijk deze lestip »

 • Hier vind je de complete les en bijbehorende handleiding van de lestip 'Een mobieltje in het verkeer'. Deze les komt uit hoofdstuk 4 van groep 7.  Handige video's
   

   

   

  Bekijk deze lestip>>