Wijzer! Verkeer. Lestips op een rij

Zeer regelmatig zullen wij op deze pagina handige, maar vooral leuke lestips plaatsen, die je kunt gebruiken voor de lessen. Gebruikt je school één van onze verkeersmethoden, dan ontvang je de lestips automatisch per e-mail of post.

 • Hier vind je de complete les en bijbehorende handleiding van de lestip 'Een mobieltje in het verkeer'. Deze les komt uit hoofdstuk 4 van groep 7.  Handige video's
   

   

   

 • In de handleiding voor groep 1 en 2 vind je een groot aantal suggesties voor praktijkoefeningen die je met de kleuters kunt doen in de verkeersles.

  De lessuggestie ‘Verkeerswandeling in de sneeuw’ komt uit ‘Meer doen bij thema 3’

  Bekijk deze lestip>>

 • Heb je meer tijd voor verkeer? In Wijzer! Verkeer zijn er voor groep 4 t/m 8 in elk hoofdstuk Uitbreidingslessen waaronder ‘Meer verkeer’, die ook te gebruiken zijn als project.

  De uitbreidingsles ‘Ken jij die plek? De winkelstraat’ komt uit hoofdstuk 3 van groep 7.

  Bekijk deze lestip>> 
 • In de software van Wijzer! Verkeer heb je veel (extra) mogelijkheden. Start bijvoorbeeld je les met een openingsvideo of – afbeelding uit de leerkrachtsoftware, met daarbij een prikkelende vraag. Bij alle lessen 2, 3 en 4 van een hoofdstuk staat er een leuke lesopening klaar!

  Bespreek klassikaal met je leerlingen: 
  Wat is het doel van de-knooppuntenfietser? Hoe probeert hij dat doel te bereiken? Heb jij wel eens een knooppuntenroute gefietst?

  Deze lestip komt uit hoofdstuk 1, les 2 van groep 8.