Basisonderwijs

Flits

Leesbevordering centraal
Groep 4 t/m 8
icon De meeste leeskilometers
icon Lezen is echt leuk
icon Maakt differentiëren makkelijk
resource-not-found
In Flits staat leesplezier centraal! Want kinderen die graag lezen, lezen veel. En kinderen die veel lezen, lezen beter!

Flits garandeert een stevige basis technisch lezen en laat alle kinderen ongeremd genieten van rijke verhalen en teksten. Deze methode voor voortgezet technisch lezen sluit aan bij elke methode voor aanvankelijk lezen en garandeert een complete leesleerlijn gebaseerd op de nieuwste AVI-leesniveaus. Van leesmoeilijkheid tot leesbegrip en leesbeleving, Flits zet het allemaal in heldere leerlijnen en lessen met een herkenbare structuur. Er is hierbij veel ruimte om te differentiëren, zowel voor zwakke lezers, als voor sterke lezers.

resource-not-found

Ben je op zoek naar een leesmethode die begrijpend lezen en voortgezet technisch lezen combineert? Ga dan naar Nieuw Nederlands Junior Lezen!

Ga naar Nieuw Nederlands Junior Lezen »Meest compacte methode met 120 lesminuten per week

Kinderen maken met Flits de meeste leeskilometers

resource-not-found
Afwisselend aanbod aan type teksten

In doelgerichte lessen van 30 minuten, is er veel ruimte voor het maken van leeskilometers. Ook binnen de 120 lesminuten per week lezen kinderen al veel.

Er zijn aparte lessen voor technisch lezen, vloeiend lezen en leesbevordering met elk een eigen didactiek. Daarnaast is er een samenleesles met een speciale reeks leesboeken waar met meerdere niveaus samen gelezen wordt.

De methode bevat brede thema’s, de beste verhouding tussen fictie en non-fictie en een afwisselend aanbod aan type teksten, om zo aan te sluiten bij vele interesses.

Beoordeel zelf

Lesmateriaal bekijken

resource-not-found

Flits, Leeswerkboek basis 4A

resource-not-found

Flits, Leeswerkboek plus 7A

resource-not-found

Flits Leesboek M4-E4

Nieuwsgierig naar meer?

Leer de methode beter kennen

resource-not-found

Alle ins en outs in een compacte brochure

Methodebrochure Flits

Wil je meer lezen over wat de methode zo leuk maakt, de unieke didactiek, de verschillende leerlijnen en meer, download dan de methodebrochure.

resource-not-found

In een half uur kennismaken met Flits?

Webinar Flits

Helga van der Weijden, methodespecialist Basisonderwijs, vertelt je in deze webinar over de pijlers van Flits, over hoe leesplezier in de methode zit verweven en over de online leeromgeving.

Boek, online of een mix van beide?
Altijd flexibel met de Blender!

We vinden het belangrijk dat kinderen makkelijk kunnen switchen tussen boek en online. We geloven in de kracht van beide.

De meeste leerlingen geven de voorkeur om teksten en uitleg van papier te doen. Maakwerk is juist online populairder dan uit een boek, vanwege de directe feedback. Juist de combinatie levert een optimaal leerrendement op. Onze oplossing hiervoor? De Blender!

De Blender biedt alle vrijheid om te ontdekken wat voor jou en je leerlingen het beste werkt. Voor een kleine meerprijs per leerling per jaar bieden wij je de mogelijkheid om naast de (leer)werkboeken ook het digitale verwerkingsmateriaal te gebruiken.

Meer weten over de Blender? Bekijk de video!

Klantenservice

Kunnen we je helpen?