Skip to Content

Video's en whitepapers over Engels in het basisonderwijs

Geef je al jaren Engels en wil je je vaardigheden verder aanscherpen? Of ga je binnenkort voor het eerst gestructureerd Engels geven en wil je goed beslagen ten ijs komen? Goed nieuws! In deze serie vind je video’s en whitepapers over verschillende onderwerpen die relevant zijn voor alle leerkrachten die geïnteresseerd zijn in Engels voor groep 1 t/m 8. 

De whitepapers zijn geschreven door Marion Ooijevaar, hoofdauteur Stepping Stones Junior, specialist Engels in het basisonderwijs en voormalig leerkracht. In de videoserie beantwoordt Marion veelvoorkomende vragen van leerkrachten en gaat ze ook in gesprek met hen over Engels in het basisonderwijs. 

Zo geeft de eerste video antwoord op de vraag: ‘Waarom moet ik eigenlijk de hele les Engels praten?’ Veel leerkrachten merken dat de leerlingen het Engels soms niet direct begrijpen. Op zo’n moment lijkt het heel logisch om toch even in het Nederlands uit te leggen wat je bedoelt, zodat iedereen direct weer mee kan doen. Anderzijds hoor je vaak dat je eigenlijk de hele les Engels kunt praten. Waarom is dat eigenlijk? En hoe zorg je dat leerlingen je wél gaan begrijpen? In deze video zie je hoe Marion je hierbij helpt.

Benieuwd naar de andere video’s en de whitepapers? Scroll snel naar beneden! 

Stepping Stones Junior zelf ervaren?
 

 

Overgang PO naar VO

 

 

Video's

Waarom Engels praten tijdens de les Engels in de lagere groepen
Krijg ze aan de praat CLIL in het basisonderwijs
Nuffic - Internationalisering

Stapsgewijs écht Engels leren,
geïnspireerd door pakkende filmpjes en met leuke, activerende werkvormen

Stepping Stones Junior biedt een complete, inspirerende en eenvoudige leerlijn Engels voor het basisonderwijs, waarmee leerlingen met voorsprong naar de brugklas gaan. Je komt verder met Stepping Stones Junior!
 
Engels geven wordt een succes met Stepping Stones Junior
  • Pakkende filmpjes en activerende werkvormen inspireren elke les.
  • Eenvoudig en stapsgewijs Engels geven.
  • Elk jaar de keuze: volledig digitaal of met leerwerkboeken.
  • Voor groep 1 t/m 8, instappen kan moeiteloos in leerjaar 1, 5 en 7.
  • Met voorsprong naar de brugklas door een doorlopende leerlijn met Stepping Stones, de grootste methode Engels in het voortgezet onderwijs.