Skip to Content


Wat leuk dat jullie voor Getal & Ruimte Junior hebben gekozen!

Graag helpen we jullie op weg met het bestellen en het voorbereiden op de start van het schooljaar. Op deze pagina vind je alle informatie die van belang is in deze periode.

Materiaal bestellen

Titeloverzicht
Bekijk het complete titeloverzicht van Getal & Ruimte Junior.
 
Bestel je materiaal bij je gebruikelijke schoolleverancier 
Noordhoff Basisonderwijs werkt nauw samen met een groot aantal schoolleveranciers. Je kunt dus bij je gebruikelijke schoolleverancier de bestelling van je materialen regelen:
 

Materiaal bestellen

Overige materialen voor de rekenles

Er zijn diverse materialen die je kunt gebruiken bij de rekenlessen. Dit zijn concrete rekenmaterialen om bijvoorbeeld (verlengde) instructie te geven. Of om een stap terug te doen in handelingsniveau. Uiteraard kun je hier als leerkracht materialen aan toevoegen of wijzigen.

Additioneel materiaal groep 1-2 | Additioneel materiaal groep 3 | Additioneel materiaal groep 4
Additioneel materiaal groep 5    | Additioneel materiaal groep 6 | Additioneel materiaal groep 7 |
Additioneel materiaal groep 8  

Overige materialen voor de rekenles

Opstartprogramma

Om de overstap van je oude rekenmethode naar Getal & Ruimte Junior te vergemakkelijken, zijn er opstapprogramma's beschikbaar. Deze bestaan uit een diagnostische toets en remediërend materiaal.

Er zijn opstartprogramma’s voor groep 3 tot en met 8 »

Opstartprogramma

Gratis online trainingen voor onze gebruikers

Wil je alles uit je methode halen? Speciaal voor de start met Getal & Ruimte Junior biedt Noordhoff Academy de online methodetraining en een training over het lesgeven met de software. Handig en heel praktisch! Het systeem onthoudt waar je bent, dus je kunt altijd even stoppen en een andere dag weer verder gaan.

Gratis online trainingen voor onze gebruikers

Jaarplanning

Getal & Ruimte Junior heeft een eenvoudige organisatiestructuur:  

  • Ieder blok heeft 4 weken, met op iedere dag een rekenles.
  • De vierde week is de toetsweek, met op de derde en de vierde dag een toets.

De jaarplanning is een hulpmiddel, waarmee je kunt zien welke lessen op welke dagen gegeven kunnen worden gedurende het jaar. Het planningsdocument rekent dit voor je uit als je de reken-vrije dagen en vakanties invult. 

Jaarplanning

Ouders informeren

Wellicht willen jullie als school de ouders informeren over de nieuwe methode, zodat ook zij weten wat voor soort lessen hun kinderen gaan krijgen voor rekenen.

Via onderstaande link kun je een brief downloaden, die je uiteraard naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Ouders informeren

Digitaal lesmateriaal

Toegang digitaal lesmateriaal voor leerkracht en leerling

De Instructiesoftware, Oefen- en toetssoftware en Leerlingsoftware compleet, worden uitgeleverd via mijnklas.nl (toegankelijk via Basispoort). 

Koppeling Basispoort – mijnklas.nl maken
Om gebruik te kunnen maken van het digitaal lesmateriaal ga je in Basispoort naar > beheer > uitgeverijen en zet je een vinkje voor toestemming uitwisselen gegevens.
 

LET OP! Werken jij en je collega’s voor het eerst met digitaal lesmateriaal van Noordhoff? Dan moet Noordhoff jullie School ID uit Basispoort in jullie account plaatsen. Lukt het niet om de koppeling te maken, dan mist dit ID dus mogelijk. Bel dan onze klantenservice via 088 - 522 6888 om jullie School ID uit Basispoort door te geven, dan kunnen zij dit in orde maken.

Inloggen via Basispoort

Doorloop voor het inloggen de volgende stappen:

Stap 1: Klik in Basispoort op “mijnklas”
Stap 2: Klik in mijnklas.nl op “Mijn producten”
Stap 3: Kies in het scherm Mijn producten voor “Getal & Ruimte Junior”

Resultatenmonitor
De ICT-coördinator kan (na bestelling) instellen dat er een link mag worden gelegd met Parnassys. Als dat is gebeurd, kun je vanuit de Resultatenmonitor de gegevens zo doorsturen naar Parnassys. Rechts bovenin je scherm staat dan ‘verstuur resultaten.’ Meer informatie vind je in de handleiding.

Aandachtspunten voor opdrachten maken
Gaan jouw leerlingen digitaal werken met Getal & Ruimte Junior? Hier vind je een aantal aandachtspunten voor het maken van de opdrachten. Bijvoorbeeld hoe je tijd of grote getallen invult.

Digitaal lesmateriaal

Nieuwsbrief Noordhoff Basisonderwijs

We houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen van Getal & Ruimte Junior. Daarnaast organiseren we regelmatig interessante webinars, publiceren we diverse whitepapers van experts en delen we leuke lestips. Wil je deze nuttige en leuke updates ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal één nieuwsbrief per maand en je kunt je te allen tijde weer uitschrijven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief.