We mogen weer leren

We mogen weer leren. Om te zorgen dat je er helemaal klaar voor bent, hebben we een aantal opstarttips. Zo kun je goed voorbereid en met plezier met ons materiaal aan de slag gaat. Lees je mee?

We mogen weer leren Header

Digitaal lesmateriaal

Voorbereiden en starten met het digitale lesmateriaal

Hoe werk je met Junior Cloud?

Werk je met Junior Cloud, dan kun je gebruikmaken van verschillende onderdelen voor je leerdag: instructie, zelfstandig oefenen, digitaal toetsen én extra oefenen. Binnen Junior Cloud heb je alles wat je nodig hebt voor jouw lesdag in één omgeving.

Bestellen, toegang & licenties

Vanaf schooljaar 2022-2023 bieden we via Junior Cloud pakketten per leerling aan. De leerpakketten bestel je via je schoolleverancier. Zij leveren de materialen bij jou op school. Heb je nog geen of onvoldoende leerpakketten besteld? Neem dan contact op met je schoolleverancier.

Noordhoff zorgt er vervolgens voor dat alle licenties beschikbaar zijn via Basispoort. Toegang tot Junior Cloud loopt altijd via Basispoort. Iedere school in het primair onderwijs binnen en buiten Nederland kan een Basispoort-account aanmaken.
Met je Basispoort-account kun je direct inloggen. Meer weten over het werken met Basispoort? Ga naar Basispoort.

Na levering van de licenties moet de ICT-coördinator twee zaken regelen:

  1. Het koppelen van leerlingen en leerkrachten aan de juiste licenties. Dat kan je als ICT-coördinator doen vanuit Junior Cloud, in het onderdeel ‘Beheer’. Bij de voorbereidingen voor start schooljaar kies je voor het koppelen van licenties per groep. Klik hier voor een handleiding. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de klantenservice.

  2. Indien gewenst: het autoriseren van de koppelingen met ParnasSys en/of Momento. Die koppeling dient ervoor om toetsresultaten uit te wisselen met ParnasSys en/of Momento. Let op: autoriseer de koppeling ook vanuit ParnasSys en/of Momento zelf! Pas als de koppeling van beide zijden geautoriseerd is, is die actief.

Leerkrachten en leerlingen kunnen nu aan de slag! In Basispoort staat de tegel van Junior Cloud automatisch klaar. Er zijn geen aparte leerkrachtlicenties; als leerkracht heb je automatisch toegang wanneer je school leerling licenties of een proeflicentie heeft aangeschaft. Zie je nog niet de juiste methodes in Junior Cloud? Vraag dan je ICT-coördinator om de juiste licenties te koppelen.

Webinar Junior Cloud – bekijk alle ins & outs

Ben je nieuwsgierig naar Junior Cloud? We nemen je mee in alle ontwikkelingen in deze nieuwe online leeromgeving. Wat is er gebeurd en wat kun je de komende periode verwachten? Ook nemen we je mee in de live-omgeving. We helpen je met de eerste stappen in deze nieuwe omgeving. Kijk je mee?

Video's over Junior Cloud

In deze acht korte video’s leer je meer over de functionaliteiten van Junior Cloud, en waar je welk materiaal kunt vinden.

resource-not-found

"Junior Cloud In vogelvlucht"

resource-not-found

"Junior Cloud Hoe bereid ik mijn les voor?"

resource-not-found

"Junior Cloud Hoe geef ik mijn les?"

resource-not-found

"Junior Cloud Differentiatie en klimroutes"

resource-not-found

"Junior Cloud Hoe koppel ik mijn licenties?"

resource-not-found

"Junior Cloud Resultaten en analyses"

resource-not-found

"Junior Cloud Toetsen"

resource-not-found

"Junior Cloud Waarom werkt het nog niet?"

resource-not-found

Waar moet je met jouw methode aan de slag

Onze methoden verhuizen van Mijnklas naar Junior Cloud

De methoden van Noordhoff basisonderwijs verhuizen van Mijnklas naar de nieuwe leeromgeving Junior Cloud. Voor alle methoden met uitzondering van Nieuw Nederlands Junior*, Rekenrijk**, Reken zeker** en Schrijven in de basisschool** geldt:

  • Start je met blok 1, dan ga je direct bij start schooljaar aan de slag in Junior Cloud. In de periode tot de kerstvakantie verschijnen de volgende blokken in Junior Cloud.

  • Werk je niet lineair of wil je de laatste blokken van het vorige leerjaar afmaken, dan gebruik je Mijnklas. Mijnklas is beschikbaar tot de kerstvakantie. Daarna kun je voor alle blokken in Junior Cloud terecht. Let op: resultaten in Mijnklas vervallen na de kerstvakantie en de blokken 1 zijn niet meer beschikbaar. Start dus zo snel mogelijk in Junior Cloud.

  • Je bestelt alleen een licentie voor Junior Cloud. Mijnklas is dan gratis toegankelijk voor de methoden en blokken waar dat van toepassing is.

Up-to-date informatie over beschikbaarheid van lesmateriaal in Junior Cloud vind je hier.

________________________________________________________

* Nieuw Nederlands Junior is volledig beschikbaar in Junior Cloud. Je werkt niet in Mijnklas.
** Rekenrijk, Reken zeker en Schrijven in de basisschool zijn tot december beschikbaar in Mijnklas. Na de kerstvakantie ga je over naar Junior Cloud.

Meer info over Junior Cloud?
resource-not-found


Heb je vragen of wil je feedback geven?

Klopt er iets niets? Meld het ons!

Feedback

  1. Neem contact op met de klantenservice, bijvoorbeeld middels de chat.

  2. Neem contact op met je methodespecialist van Noordhoff. Hier kan je zien wie dat in jouw regio is.

resource-not-found

Junior Cloud Trainer

In Junior Cloud kunnen leerlingen extra - spelenderwijs- oefenen in Junior Cloud Trainer. Dit gebruik je naast de methode om extra oefenstof te bieden bij rekenen, spelling en Engels. Je kunt een licentie afsluiten voor het hele pakket. Daarnaast zijn de onderdelen van het pakket gratis beschikbaar voor scholen die met deze methoden werken:

  • Junior Cloud Trainer Rekenen: Gratis voor scholen die werken met Getal & Ruimte Junior

  • Junior Cloud Trainer Spelling: Gratis voor scholen die werken met Nieuw Nederlands Junior Spelling

  • Junior Cloud Trainer Engels: Gratis voor scholen die werken met Stepping Stones Junior

Ga voor meer informatie naar Junior Cloud Trainer »

De Junior-lijn – van kleuter tot eindexamen én verder

Onze Junior-lijn

resource-not-found

Lees meer over:

Met twee webinars: 'Goed van start webinar' en 'Even op weg webinar'.
Opstartprogramma Nieuw Nederlands Junior Taal, ouderbetrokkenheid.resource-not-found

Lees meer over:

Goed van start-webinar, even op weg-webinar, jaarplanning, opstapprogramma, vernieuwingen, blok 1: herhaling van het vorige leerjaar, ouderbetrokkenheid.

resource-not-found

Leer meer over:

Bridging the gap: een inhaalprogramma voor starters in groep 5 of 7.

Uitnodiging webinar ‘Het lerende kind – in de praktijk’

Close Reading – Zo werk je aan dieper tekstbegrip

resource-not-found

Karin Versloot

Je gaat aan de slag met het ontwerpen van een Close Reading lessenserie. Waar moet je op letten bij het kiezen van een rijke, complexe tekst en welke stappen doorloop je bij het ontwerpen van je Close Reading les?

resource-not-found

Goed van start-webinars

Voor Getal & Ruimte Junior, Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling en Nieuw Nederlands Junior Lezen organiseren wij goed van start-webinars vóór de start van het schooljaar. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de subpagina van jouw methode.

Inzichten vanuit de wetenschap, toegepast in de praktijk

Webinars 'Het lerende kind’

Leren is iets fascinerends. Van iets nog niet kunnen, naar proberen en leren. Dat doet elk kind op zijn eigen manier, de hele dag door. En daar dragen jullie, maar ook wij, iedere dag aan bij! Onze liefde voor leren delen we graag met je.

Bij het ontwikkelen van onze leermiddelen zijn inzichten uit onderwijsonderzoek de basis. Bijvoorbeeld onderzoek dat gaat over hoe kinderen leren, wat ze nodig hebben om te (blijven) leren en op welke manier het leren het meest effectief is. In onze webinarserie ‘Het lerende kind’ delen dé experts op het gebied van leren hun inzichten met je en zie je hoe wij dit vertalen in onze leeroplossingen.