6 oktober 2021

Blog Martijn Luijks

Blog Martijn Luijks
resource-not-found

Partnership Studytube

“Onze klanten willen een stap verder dan een LMS”

Langzaam maar zeker werd het duidelijk tijdens de designsessies die we het afgelopen jaar organiseerden met klanten: het was niet langer voldoende om alleen een krachtig LMS te maken. Het begon te knellen. Het was tijd om óók een steengoed LXP te ontwikkelen. Al snel besloten we dat - als we dat echt goed wilden aanpakken - we de juiste partner moesten aanhaken. Zo kwamen we in gesprek met Studytube.
Het team van dit platform was op zoek naar een sterke partner in de zorg. Intussen zijn de handtekeningen gezet:
ons partnership is een feit . Waar staan we nu en hoe gaan we verder? En heb je zin in een primeurtje…?


Het was ontzettend leerzaam en waardevol om van onze klanten te horen waar ze behoefte aan hebben als het gaat om leren en ontwikkelen. Tijdens de vier designsessies kwamen verschillende thema’s aan bod: eigen regie en gepersonaliseerd leren, werkplekleren, portfolio en social learning. De conclusies waren helder. Bij alle sessies bleek dat lerende professionals de touwtjes zelf in handen willen hebben en onderling kennis willen delen. De regie voor professionalisering moet laag in de organisatie liggen en niet van bovenaf opgelegd worden.

Social learning

Voor ons werd steeds duidelijker dat alleen een LMS niet langer aansluit bij deze wensen. Er was behoefte aan een volgende stap. Aan een Learning Experience Platform (LXP) dat professionals regie geeft over hun eigen ontwikkeling. Hier is Studytube een krachtig voorbeeld van. Het platform is namelijk ontworpen vanuit een sociale visie. Gebruikers kunnen op alle leerelementen reageren, er zelf iets aan toevoegen en collega’s taggen. Dat is social learning ten voeten uit!

Microlearning en gepersonaliseerd leren

Studytube start met een persoonlijke homepage. Gebruikers krijgen suggesties op basis van zoekgedrag en wensen. Zo sluit het systeem slim aan bij de ontwikkeling en interesses van professionals. Als het gaat om microlearning – ook zo’n hot topic tijdens de designsessies – is Studytube dé landingsplaats bij uitstek. De micro leaning bibliotheek die Noordhoff ontwikkelt, komt in de slimme omgeving van Studytube dan ook echt tot zijn recht; de mini-trainingen zijn super toegankelijk (direct na inloggen), werken op je mobiel is een makkie en er is een inhoudelijke verbinding met de e-learnings van Noordhoff.

Zorg roadmap

En wist je dat bij Studytube ongeveer de helft van het team werkt aan productontwikkeling? Deze vijftig (!) mensen vormen het grootste LMS/LXP-ontwikkelteam in Europa. Dankzij de omvang van dit team staat het platform nooit stil. En dat zie je terug in de zorg roadmap, die in samenwerking met ons en zorgorganisaties is samengesteld. Waar we krap drie maanden geleden nieuwe functionaliteiten voor de zorg op een rijtje gezet, zijn deze nu al vast onderdeel van het platform. De ontwikkelingen gaan razendsnel!


Vliegende start

Ondanks al deze pré’s is het niet alleen maar halleluja. Ik ben me ervan bewust dat overstappen naar Studytube serieuze impact heeft op onze klanten. Zo’n migratie gaat niet vanzelf maar wordt wel behapbaar met de ervaren consultants van Noordhoff en StudyTube. Samen zorgen zij ervoor dat klanten een vliegende start kunnen maken met hun nieuwe leerplatform. We stoppen veel tijd in het informeren van klanten. Organiseren wekelijks demo’s. Geven webinars. En staan natuurlijk klaar voor vragen.


Primeur!

O ja, op de valreep nog even een primeurtje. Noordhoff en Studytube gaan ervoor om met dit partnership te zorgen voor één centraal platform voor de zorg. Waar je niet alleen je e-learnings vindt en je trainingen boekt, maar waarop alle zorg-specifieke informatie wordt geïntegreerd. Protocollen, algemene trainingen; alles wat te maken heeft met leren en ontwikkelen voor zorgprofessionals op één plek. Snel meer hierover!

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.