9 juni 2021

Infinitas Learning richt zich onder nieuwe eigenaar op innovatie in Europa

Infinitas Learning richt zich onder nieuwe eigenaar op innovatie in Europa

Utrecht, Nederland, 9 juni 2021

Infinitas Learning richt zich onder nieuwe eigenaar op innovatie in Europa

Infinitas Learning, moederbedrijf van educatieve uitgeverijen Noordhoff (Nederland), Liber (Zweden) en Plantyn (België), komt weer in Nederlandse handen. De huidige eigenaar Compass Partners heeft vandaag een overeenkomst getekend met familiebedrijf en participatiemaatschappij NPM Capital om alle aandelen van het bedrijf over te dragen. De strategie voor de toekomst is om verder te investeren in digitale producten met een focus op de ontwikkeling van gepersonaliseerde leeroplossingen voor leerlingen en docenten en het stimuleren van de internationale groei van Infinitas in Europa. Er worden geen financiële details van de voorgenomen transactie bekend gemaakt. Partijen verwachten dat de transactie in de tweede helft van dit jaar wordt afgerond. De overeenkomst is onderworpen aan de normale goedkeuringsprocedures van de EU en alle formele vereisten in relatie tot de transactie worden momenteel afgerond.

Infinitas Learning is een toonaangevende leverancier in Nederland, België en Zweden via bekende en gerenommeerde educatieve uitgeverijmerken. Het bedrijf bereikt meer dan vijf miljoen leerlingen met innovatieve producten en diensten voor leerlingen en docenten. De blended learning proposities omvatten het volledige scala van interactief online leren en digitale onderwijsoplossingen, aangevuld met tekstboeken voor alle belangrijke onderwerpen die worden onderwezen in basisscholen, middelbare scholen, andere onderwijsinstellingen en de zorgsector. De bedrijven van Infinitas hebben een succesvolle geschiedenis in het ontwikkelen van titels die toonaangevend in de markt zijn. Dit doen zij samen met een aantal van de meest getalenteerde docenten in de landen waarin zij actief zijn. In de afgelopen jaren heeft Compass Partners het management ondersteund met aanzienlijke investeringen om het bedrijf te helpen het gepersonaliseerd leren door middel van digitale leeroplossingen te versnellen.

"Sinds de overname van Infinitas hebben we aanzienlijke investeringen gedaan om het bedrijf om te vormen tot een leverancier van digitale onderwijsoplossingen. Het management team heeft fantastisch werk verricht met het leveren van innovatieve producten en diensten die voldoen aan de behoeften van studenten en docenten. Het bedrijf is goed gepositioneerd om haar toonaangevende producten naar andere Europese markten te brengen onder de nieuwe eigenaar," zegt Alister Wormsley van Compass Partners. 

"Infinitas Learning is het moederbedrijf van Noordhoff, een uitgeverij die al bijna tweehonderd jaar leermiddelen levert aan kinderen in Nederland. Ik herinner me dat ik de boeken gebruikte toen ik zelf nog kind was.  Het is heel spannend om merken als Noordhoff, Liber en Plantyn aan onze portefeuille toe te voegen, niet alleen vanwege hun geschiedenis, maar ook vanwege hun geweldige aanbod aan educatieve producten en materialen. Ze hebben een hele goede positie om het meer traditionele, op lesboeken gebaseerde leren en lesgeven te verbinden met specifieke EdTech-oplossingen”, zegt Bart Coopmans van NPM Capital. “Deze overname past bij twee van onze vier megatrends die we hebben gedefinieerd voor onze investeringen: digitaal en gezond leven & leren. Het is onze ambitie om Infinitas te helpen uitbreiden in Europa en meer digitale oplossingen voor leerkrachten en leerlingen beschikbaar te maken. Met ons bedrijf Futurewhiz dat zich richt op 'learning at home' en de Infinitas-merken die zich richten op schoolomgevingen, creëren we een zeer complementaire portefeuille van onderwijsgerelateerde merken”.

Taco Morelisse, CEO van Infinitas Learning: "Onze reis naar het verbeteren van leerresultaten door het creëren van de beste leer- en onderwijsoplossingen zal nooit stoppen. Onze producten en diensten hebben als doel om leerlingen in staat te stellen de beste resultaten te halen, en om de docenten en opvoeders op een efficiënte manier te ondersteunen hun rol te vervullen. Het hebben van krachtige en inspirerende eigenaren is cruciaal om dit succesvol te doen. Dit heeft ons de afgelopen jaren geholpen en zal van groot voordeel zijn in de volgende fase van het bedrijf, waarin we verder zullen uitbreiden binnen Europa. Wij danken de mensen van Compass voor hun fantastische begeleiding en kijken uit naar de samenwerking met het team van NPM. We zien ernaar uit om het bedrijf verder uit te bouwen en zinvolle, boeiende leerervaringen te creëren voor alle kinderen, leerlingen en volwassenen om hen aan te moedigen om het beste uit zichzelf te halen".

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.