Home   Nieuws     Noordhoff Academy en Studytube slaan de handen ineen voor onderwijskwaliteit

6 december 2022

Noordhoff Academy en Studytube slaan de handen ineen voor onderwijskwaliteit

Noordhoff Academy en Studytube slaan de handen ineen voor onderwijskwaliteit

Noordhoff Academy brengt samen met Studytube een leerplatform specifiek voor het onderwijs

Noordhoff Academy – professionaliseringspartner voor het onderwijs – brengt samen met Studytube – het snelst groeiende leerplatform van Nederland – een leerplatform specifiek voor het onderwijs. Zo maken ze een leven lang leren laagdrempelig, met speciaal ontwikkelde trainingen van hoge kwaliteit die docenten eenvoudig naast hun drukke baan kunnen volgen. Vanaf 2023 is dit platform beschikbaar voor scholen in het voortgezet en middelbaar onderwijs.

Sterke roep om professionalisering

De werkdruk is hoog en het docententekort groeit. Omdat docenten een belangrijke rol spelen bij de kwaliteit van onderwijs, zetten scholen steeds meer in op de permanente ontwikkeling van hun medewerkers. Voor het overgrote deel van de schoolleiders is dit één van de belangrijkste thema’s op school. Met dit nieuwe leerplatform voor het onderwijs kunnen (onder andere) docenten korte individuele trainingen en uitgebreide klassikale trainingen met het team volgen, met oefening gericht op hun eigen onderwijspraktijk. Zo kunnen ze blijven ontwikkelen, zonder de werkdruk te verhogen.

Voor schoolleider én docent

Schoolleiders kunnen op dit platform alle professionaliseringsactiviteiten plannen, beheren en volgen. En de inhoud is aan te passen aan de visie en doelen van de school, door bepaalde thema’s of trainingen onder de aandacht te brengen of zelf content voor hun docenten te ontwikkelen en toe te voegen. Docenten vinden er e-learnings en fysieke trainingen over onderwerpen van hun interesse en speciaal voor het onderwijs, die individueel of als team te volgen te zijn.

Het beste van twee werelden

De twee marktleiders gaan samen voor een duurzame oplossing in het onderwijs. “Noordhoff heeft meer dan 180 jaar ervaring in onderwijs en leren.” Aldus Rianne Rhodes, Manager van Noordhoff Academy. “We willen dit in deze samenwerking inzetten om scholen en docenten te inspireren om zelf de regie te nemen over hun ontwikkeling, en zo de kwaliteit van hun onderwijs te blijven borgen.” Homam Karimi, CEO van Studytube, vult aan: “Door onze expertise op het gebied van leerprocessen en softwareontwikkeling te bundelen met de onderwijservaring van Noordhoff, zorgen we voor een sterk platform. Onderwijsprofessionals kunnen zo hun kennis verdiepen en verbreden, en investeren in hun ontwikkeling – allemaal op één modern, intuïtief platform.”

Over Noordhoff Academy

Noordhoff is dé kennispartner voor leergierige Nederland. Uit liefde voor ons vak helpen we dagelijks ruim 2 miljoen mensen het beste uit zichzelf te halen. Met slimme methodes en persoonlijke aandacht.
Noordhoff Academy richt zich op de professionalisering van scholen en docenten in het Nederland. Zij doet dit met een breed aanbod van trainingen zowel fysiek als online. Omdat wij geloven dat de beste docenten de sleutel zijn tot het beste onderwijs.
Wij zijn onderdeel van Infinitas Learning. noordhoff.nl

Over Studytube

Studytube gelooft dat het van levensbelang is om toekomstgericht te zijn als organisatie. Nu meer dan ooit. Daarom bieden ze een alles-in-één leerplatform dat medewerkers inspireert om zelf aan hun eigen toekomst te werken. De focus ligt op drie pijlers: 1) het creëren van de meest gebruiksvriendelijke leeromgeving; 2) het aanbieden van ’s werelds beste leermaterialen; 3) het volledige potentieel van iedere organisatie helpen benutten. Zo ondersteunen ze organisaties bij de ontwikkeling van hun medewerkers. Van MKB tot corporate, zodat iedereen blijft groeien. Als bedrijf én als individu.

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.