Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Duits     TrabiTour FLEX FAQ

Werken met FLEX

Veelgestelde vragen TrabiTour editie 2.1 bovenbouw FLEX  

Ik werk met FLEX. Wat betekent de nieuwe release van TrabiTour 2e editie bovenbouw leerjaar 4 voor mij als we volgend jaar met de huidige methode FLEX blijven werken?
Blijf je volgend jaar met je huidige methode TrabiTour werken en vindt er een nieuwe release plaats? Dan werk je volgend schooljaar automatisch met het nieuwste lesmateriaal (boek en online).

Wat zijn de belangrijkste veranderingen in de nieuwe release (of editie)?
In de nieuwste release hebben we de lesstof aangepast op basis van de nieuwste inzichten en feedback van docenten. Hieronder vind je de belangrijkste verbeteringen.

De verbeteringen op een rij voor de bovenbouw:

  • Geactualiseerde bronnen en opdrachten: Lees-, luister- of kijkbronnen die minder actueel waren of bronnen waaruit bleek dat ze niet geschikt waren zijn vervangen of aangepast

  • TrabiTreppe: Zodat de leerlingen een goede start in de bovenbouw kunnen maken hebben we online de TrabiTreppe toegevoegd. Daar kunnen de leerlingen belangrijkste woorden en grammatica uit de onderbouw herhalen

  • Ook in de bovenbouw hebben we Übung macht den Meister toegevoegd! Nog meer materiaal om te oefenen met grammatica en woordenschat.

  • Aandacht voor formatief handelen: In de bovenbouw is het nog belangrijker dat de leerling aan het stuur van zijn eigen leerproces zit. Daarom hebben we de doorlopende leerlijn van de onderbouw naar de bovenbouw nog sterker gemaakt. Ook in de bovenbouw hebben we deelopdrachten rond strategieën bij de receptieve vaardigheden toegevoegd en succescriteria nog duidelijker in de feedbackformulieren gemaakt.

  • Nieuw design: glasheldere structuur met een duidelijk onderscheid tussen de vaardigheden

  • Goed onderscheid tussen kern & keuze

Wat moet ik doen om dit schooljaar goed te kunnen werken met de nieuwe release van TrabiTour?
De leerlingen ontvangen automatisch het nieuwe lesmateriaal. Je kunt als docent een gebruikersexemplaar bestellen in onze webshop zodra deze beschikbaar is.


Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice.