Leestips februari bij geschiedenis

05-02-2020

We hebben deze maand drie boeken uitgekozen die we niet weg konden leggen:

  1. De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde – Jeremy Dronfield (De Boekerij)
    Een aangrijpend en waargebeurd verhaal over een Joodse vader en zoon uit Wenen. Samen overleven ze de verschikkingen van verschillende nazikampen. Wanneer vader Gustav wordt geselecteerd voor het nieuwe kamp Auschwitz, kan zoon Fritz het niet verdragen om van zijn vader gescheiden te worden. Dus gaan ze samen. Het boek leest als een bloedstollende roman.
  2. Helden, de grote avonturen uit de Griekse mythologie – Stephen Fry (Thomas Rap)
    Een zeer toegankelijke en leerzame vertelling van Griekse heldenverhalen. Fry beschrijft met humor en een persoonlijke noot de tijdloze, grappige en tragische verhalen van verschillende Griekse helden. Een waardige opvolger op zijn bestseller ‘Mythen’, waarin hij inging op de uitgebreide Griekse godenwereld.
  3. De nieuwe zijderoutes, het heden en de toekomst van de wereld – Peter Frankopan (Spectrum)
    In zijn nieuwste werk ‘De Nieuwe Zijderoutes’ beschrijft Frankopan het heden en de toekomst van een veranderende wereld waarin grote rollen voor China en Rusland zijn weggelegd. Dit boek is een actuele aanvulling op ‘De Zijderoutes’ uit 2015, waarin Frankopan inging op het belang voor de wereldgeschiedenis van de handelsroutes in het gebied tussen het oostelijk deel van de Middellandse Zee en de Himalaya.