Skip to Content
Nieuw: Getal & Ruimte havo/vwo bovenbouw

Nieuw: Getal & Ruimte havo/vwo bovenbouw

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Optimaal differentiëren in boek en online
 • Wiskundig denken van de leerling maximaal stimuleren
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4 havo en 4 vwo beschikbaar
 • De grootste methode wiskunde in het voortgezet onderwijs!
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account

Getal & Ruimte, al ruim 50 jaar bewezen kwaliteit!

Met de nieuwe 12e editie voor de havo/vwo bovenbouw van Getal & Ruimte heb je hoogwaardig lesmateriaal dat van toegevoegde waarde is voor jou als docent én voor jouw leerling. Je kiest met Getal & Ruimte voor een methode met al meer dan 50 jaar bewezen kwaliteit. Een degelijke en betrouwbare wiskundemethode met een heldere didactische structuur, een hoog gebruiksgemak en volop mogelijkheden tot differentiatie in tempo en niveau.

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe 12e editie van Getal & Ruimte voor havo/vwo bovenbouw? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Getal & Ruimte 12e editie havo/vwo bovenbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving ondersteuning in de voorbereiding voor de examens met Examensprint. Met deze tools speel je efficiënt in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Getal & Ruimte 12e editie havo/vwo bovenbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Inhoudelijke vernieuwingen

Statistiek bij wiskunde A
Voor de hoofdstukken statistiek is gekozen voor een vernieuwde opzet. De statistische cyclus is hierin een belangrijk uitgangspunt en er is meer aandacht voor de kwalitatieve aspecten van de statistiek.

Limieten bij vwo wiskunde B
De behandeling van de limieten vindt nu niet meer gespreid plaats in het hoofdstuk Afgeleide functie en het hoofdstuk Limieten en asymptoten. De behandeling is nu geheel in het laatstgenoemde hoofdstuk. Wel is van het limietbegrip gebruikgemaakt bij de definitie van de afgeleide.

 

Inhoudelijke vernieuwingen

Wiskundige denkactiviteiten

In de samenhang tussen de theorie en de daarop volgende opgaven wordt regelmatig een denkactieve houding van de leerling gevraagd. Zo zijn ten opzichte van de vorige editie enkele voorbeelden vervangen door opgaven waarin de leerling zelf tot een bepaalde aanpak komt. De verschillende aspecten van wiskundige denkactiviteiten komen ook voor bij oriëntatie-opgaven, die immers het denken over een nieuw wiskundig begrip activeren. Ook de reflectie-opgaven doen een beroep op het denkvermogen, bijvoorbeeld omdat ze ingaan op de aanpak van een wiskundig probleem of de samenhang tussen wiskundige begrippen. Tot slot zijn de extra opgaven bij uitstek te typeren als denkopgaven.

Begin- en eindopdrachten
Elk hoofdstuk heeft een beginopdracht en een eindopdracht. In de beginopdracht komen aspecten van het betreffende hoofdstuk aan de orde, zonder dat er een beroep wordt gedaan op technieken die in het hoofdstuk worden geleerd. In de eindopdracht zijn deze technieken wel nodig. De begin- en eindopdrachten zijn geschikt voor groepswerk. In een klassengesprek kan worden gereflecteerd op de opdracht. De beginopdracht geeft de docent bovendien de mogelijkheid alvast enkele zaken van het hoofdstuk toe te lichten en de grote lijn hiervan te bespreken.

Wiskundige denkactiviteiten

FLEX: de ideale mix

Getal & Ruimte is nu verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van Getal & Ruimte.

FLEX: de ideale mix

Docentenpakket online bij Getal & Ruimte

Met het online Docentenpakket bij Getal & Ruimte heb je toegang tot:

 • de complete inhoud van Getal & Ruimte online voor jouw leerlingen;
 • de docentenhandleiding;
 • presentaties en projecten;
 • antwoorden en uitwerkingen;
 • Toetsen;
 • Studiewijzers.
   

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online bij Getal & Ruimte

De perfecte examenvoorbereiding

Getal & Ruimte voor havo/vwo bovenbouw bied je alle oplossingen om jouw leerlingen op een heldere, degelijke en stapsgewijze manier voor te bereiden op de nieuwe examenprogramma’s. In vier delen voor het vwo en drie delen voor de havo bereiden we jouw leerlingen optimaal toe op het eindexamen. In het eindexamendeel zijn oefenopgaven op examenniveau en integrale examens opgenomen.

De perfecte examenvoorbereiding