Skip to Content
Getal & Ruimte onderbouw

Getal & Ruimte onderbouw

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX!

 • De heldere gestructureerde didactiek die je van Getal & Ruimte gewend bent
 • Eenvoudig differentiëren in boek en digitale lesmateriaal
 • Instructievideo’s bij theorieblokken
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 1 en 2 vmbo en leerjaar 1, 2 en 3 havo/vwo beschikbaar
 • De meest gebruikte methode wiskunde in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account
 

Getal & Ruimte: al ruim 50 jaar bewezen kwaliteit!

Met de nieuwe 12e editie van Getal & Ruimte heb je hoogwaardig lesmateriaal dat van toegevoegde waarde is voor jou als docent én voor jouw leerling. Je kiest met Getal & Ruimte voor een methode met al meer dan 50 jaar bewezen kwaliteit. Een degelijke en betrouwbare wiskundemethode met een heldere didactische structuur, een hoog gebruiksgemak en volop mogelijkheden tot differentiatie in tempo en niveau.

Bekijk de brochure                       Bekijk de video


Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Getal & Ruimte? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Getal & Ruimte 12e editie onderbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met deze tools speel je efficiënt in op individuele leerbehoeftes en bied je extra ondersteuning waar dit nodig is.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Getal & Ruimte onderbouw uitziet.

Om zorgeloos te kunnen werken met de digitale omgeving van Getal & Ruimte werken we hard aan het constant verbeteren van de leeromgeving en het corrigeren van fouten. Benieuwd naar de laatste updates en ontwikkelingen? 

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

 

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je eenvoudiger en efficiënter evalueren? Met Digitaal toetsen kun je makkelijk een toets plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Veel instructievideo's

De wiskundige theorie leert je leerling van jou als docent én via de theoriekaders. In de 12e editie hebben we de theorie aangevuld met instructievideo’s bij de belangrijkste theoriekaders.

Voor havo/vwo onderbouw zijn het instructievideo’s van de WiskundeAcademie, speciaal ontwikkeld voor Getal & Ruimte; voor vmbo zijn het instructievideo’s op maat gemaakt voor deze doelgroep.

Veel instructievideo's

Getal & Ruimte: al 50 jaar toonaangevend

Getal & Ruimte is dé methode waarbij een heldere didactische structuur centraal staat: het BHE-model: Basisstof, Herhaling en Extra stof. Na een oriëntatie op het onderwerp en de bijbehorende context volgt de theorie. Daarna verwerven de leerlingen de benodigde vaardigheden, door middel van veel oefenen in oplopende moeilijkheidsgraad. Op deze manier werken de leerlingen stapsgewijs toe naar het gewenste afsluitende niveau.

Voor de docent is in de handleidingen direct de link aangebracht met de door de overheid gedefinieerde tussendoelen c.q. eindtermen. Op deze manier weet je altijd waar je leerlingen staan.

 

Getal & Ruimte: al 50 jaar toonaangevend

Denkactiviteiten en onderzoeksvaardigheden

Getal & Ruimte 12e editie onderbouw besteedt volop aandacht aan de 21e eeuwse vaardigheden zoals probleemoplossend denken, projectmatig werken en onderzoeksvaardigheden. Zo is er meer aandacht voor Wiskundige Denkactiviteiten:

 • in de denkopgaven die in de reguliere stof gemarkeerd zijn met een letter D bij havo/vwo en met een lampje bij vmbo;
 • in de Kangoeroe-opgaven (voor havo/vwo onderbouw en vmbo-t/havo);
 • in de qWistig opgaven (voor vmbo), met extra speels en creatief oefenmateriaal.

Aan het eind van ieder hoofdstuk zijn er onderzoeksopdrachten, die zeer geschikt zijn voor projectmatig werken.

Denkactiviteiten en onderzoeksvaardigheden

Numbers & Space - English edition

Voor tweetalig onderwijs is Getal & Ruimte ook beschikbaar in het Engels. Ook het digitale lesmateriaal, de uitwerkingenboeken en de toetsen zijn nu volledig in het Engels. Daarnaast zijn er extra onderzoeksopdrachten in het kader van CLIL, taalgericht vakonderwijs.

 

Numbers & Space - English edition

Rekenen geïntegreerd

Rekenen is een belangrijk vak, met veel raakvlakken en overlap met wiskunde. Of je nu aparte rekenlessen heeft of het rekenen in de wiskundelessen integreert: in alle gevallen kun je met het rekenaanbod van Getal & Ruimte uit de voeten.

In een los rekenboek, dat met de werkboeken meegeleverd wordt, kan de leerling oefenen met lesmateriaal uit de verschillende domeinen. En dat via de vertrouwde Getal & Ruimte didactiek: eerst theorie met uitgewerkte voorbeelden en daarna veel oefenen. Het rekenmateriaal brengt al jouw leerlingen op het gewenste eindniveau: 2F in vmbo en 3F in havo/vwo.

Je hoeft dus geen aparte rekenmethode meer aan te schaffen!

Rekenen geïntegreerd

FLEX: de ideale mix

Getal & Ruimte is nu verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van Getal & Ruimte.

FLEX: de ideale mix

Docentenpakket online bij Getal & Ruimte

Met het online Docentenpakket bij Getal & Ruimte heb je toegang tot:

 • de complete inhoud van Getal & Ruimte online voor jouw leerlingen;
 • docentenhandleidingen;
 • uitwerkingen;
 • proefwerken;
 • werkplanners;
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen;
 • Digitaal toetsen (beschikbaar voor leerjaar 1): hiermee beschik je over kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen.
  Let op: als je Digitaal toetsen wilt gebruiken met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. 


Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online bij Getal & Ruimte

Digitaal toetsen bij Getal & Ruimte

Getal & Ruimte biedt alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Heb je een Docentenpakket? Dan heb je toegang tot alle toetsvragen van Getal & Ruimte – álle leerjaren, álle niveaus. Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare toetsen of zelf een toets samenstellen.

Wil je digitaal toetsen met je klas?  
Hiervoor moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. Deze licentie is los bij te bestellen via onze distributeurs. Als je werkt met een methodelicentie of volledig digitaal licentie, dan hebben leerlingen geen aparte licentie nodig en kun je meteen met digitaal toetsen beginnen.

Voor Getal & Ruimte is Digitaal toetsen op dit moment alleen beschikbaar voor leerjaar 1.

Digitaal toetsen bij Getal & Ruimte