Hoe werkt de automatische klassenkoppeling?

Maakt je school gebruik van een klassenkoppeling via de Elektronische Leeromgeving (ELO) Magister of SOMtoday, dan worden de klasgegevens automatisch gesynchroniseerd. Je hoeft hier niets voor te doen. Controleer dit bij de ICT-coördinator op jouw school.

Wanneer een school werkt met de Noordhoff-klaskoppeling, kan er niet worden gewerkt met handmatig door de docent aangemaakte klassen. Een school die werkt met de Noordhoff-klaskoppeling, moet gebruik maken van hetzelfde ‘merk’ Leerling Administratie Systeem (LAS) en ELO.

Voorbeeld: Als een school de product linkjes in Somtoday zet en Magister gebruikt het LAS, kan de school geen gebruik maken van de Noordhoff-klaskoppeling.

In dat geval moet de school zelf in 'Klassenbeheer' klassen importeren (waarna docent en leerling zich moeten koppelen) of handmatig klassen aanmaken (waarna docent en leerling zich moeten koppelen). Om de klassen te koppelen, dien je de eerste keer in te loggen via de ELO.

De koppeling betreft alleen de gegevens van de klassen, niet de resultaten. De resultaten kunnen niet worden geëxporteerd vanuit de digitale omgeving van Noordhoff naar Magister, SOMToday, ItsLearning of een andere ELO. De digitale omgeving van Noordhoff bevat een eigen resultatenpagina.