Hoe werkt de automatische klassenkoppeling?

De ICT-coördinator of ELO-beheerder op jouw school weet of jullie de automatische klaskoppeling gebruiken en kan deze aan of uit zetten en een wijziging doorvoeren.
Maakt de school gebruik van een klassenkoppeling via de Elektronische Leeromgeving (ELO) Magister of Somtoday, dan worden de klasgegevens elke nacht automatisch gesynchroniseerd. De docent en leerling wordt binnen de methode, door de synchronisatie automatisch aan de klas gekoppeld.
Wanneer een school gebruik maakt van deze koppeling, kun je binnen klassenbeheer geen wijziging in je klassen doorvoeren. Alle wijzigingen moeten door de ICT-coördinator of ELO-beheerder in de ELO worden aangepast. De wijzigingen zijn dan de volgende dag, na de nachtsynchronisatie zichtbaar in onze digitale leeromgeving. Deze automatische koppeling kan alleen worden gebruikt als de school hetzelfde Leerling Administratie Systeem(LAS) en ELO gebruikt:

  1. Magister als LAS en Magister als ELO;
  2. Somtoday als LAS en Somtoday als ELO.

De leerling activeert de koppeling met de ELO door de eerste keer binnen de ELO op een product of methode van Noordhoff te klikken.
De docent activeert de koppeling met de ELO door de eerste keer binnen de ELO op een product of methode van Noordhoff te klikken en dan eenmalig met het Noordhoff docentenaccount, in te loggen. Klik hier voor de handleiding. 

Klik hier voor het artikel voor scholen die geen gebruik maken van de automatische klaskoppeling en die handmatig klassen aan moeten maken.