Nieuw in ZorgPad Zorg & Welzijn: Verpleegkundig rekenen

05-02-2020

Zorgprofessionals moeten snel, maar vooral nauwkeurig, kunnen rekenen om veilige zorg te verlenen. Maak je als zorgprofessional een verkeerde berekening? Dan kunnen er gezondheidsrisico’s ontstaan, de patiëntveiligheid komt in gevaar.

De komma verkeerd zetten kan al het verschil uitmaken tussen leven en dood. Als zorgprofessional combineer je bovendien dagelijks je kennis en (reken)vaardigheid. Het is daarom belangrijk dat zorgprofessionals competent zijn op dit gebied.

Rekenvaardigheid: verpleegkundig rekenen
Om in de praktijk verantwoord om te kunnen gaan met rekenkundige vraagstukken is het belangrijk dat studenten veel tijd en aandacht besteden aan hun rekenvaardigheid. Voor studenten die leren rekenen zijn twee dingen belangrijk: begrijpen waar het om gaat en veel, heel veel, oefenen.

Met de nieuwe thema’s Verpleegkundig rekenen in ZorgPad Zorg & Welzijn kunnen studenten zich uitstekend voorbereiden. Niveau 3 en niveau 4 krijgen elk een eigen thema, rekening houdend met de (niveau)verschillen tussen beide opleidingen. Met filmpjes en oefeningen gaan studenten vooral veel aan de slag, om veilig te leren rekenen. De theorie is gebaseerd op het boek Rekenen in de gezondheidszorg van Han Vermaat en Anna Weierink. Onderwerpen zijn onder andere inloopsnelheid bij een infuus, zuurstoftoediening, BMI, vochtbalans en toediening van medicijnen.

Bekijk hier enkele voorbeeldfilmpjes:

Interesse? Neem contact met ons op!