Home   Nieuws     25 mei: expertwebinar met Marita Eskes: Elke leerling een vloeiende lezer!

3 mei 2022

25 mei: expertwebinar met Marita Eskes: Elke leerling een vloeiende lezer!

25 mei: expertwebinar met Marita Eskes: Elke leerling een vloeiende lezer!
resource-not-found

In de webinarserie ‘Het lerende kind’ delen dé experts op het gebied van leren hun inzichten met je en zie je hoe wij dit vertalen in onze leeroplossingen.

Marita Eskes: elke leerling een vloeiende lezer!

Wat kun je verwachten?
Geletterd de basisschool verlaten is één van de belangrijkste taken van het onderwijs. Elke leerling heeft het nodig om te kunnen lezen om in de huidige maatschappij te kunnen functioneren. Helaas lukt het niet overal om leerlingen deze vaardigheid goed aan te leren. Terwijl we weten dat het kunnen lezen een wereld opent naar boeken en daarmee kennis. Het is dan ook van groot belang dat zowel de leeslessen schoolbreed van hoge kwaliteit zijn, als ook het aanbod voor risicolezers. In dit webinar wordt ingegaan op de vraag hoe goed leesonderwijs er schoolbreed én voor risicolezers uit kan zien. Samen gaan we voor een lezende generatie!

Marita gaat in het webinar in op:

  1. Een stevige basis voor iedereen

  2. Wat is technisch lezen

  3. Een effectieve leesles

  4. Tips in het omgaan met risicolezers

Aan de hand van praktische voorbeelden laten wij zien hoe deze onderwerpen terugkomen in onze leermiddelen voor het basisonderwijs.

In samenwerking met Expertis Onderwijsadviseurs.


Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.