Home   Nieuws     Een vernieuwde methode met ruimte voor diversiteit en inclusie!

20 juni 2023

Een vernieuwde methode met ruimte voor diversiteit en inclusie!

Een vernieuwde methode met ruimte voor diversiteit en inclusie!

In December kwam Noordhoff in de schijnwerpers te staan nadat de Europaschool in Amsterdam contact opnam over een video die ze naar het NOS Jeugdjournaal hadden gestuurd. De video bracht aan het licht dat onze oude methode, Spelling op Maat, veel rolbevestigende voorbeelden bevatte.

We waarderen de oplettendheid van de leerlingen. Samen leren en groeien we. In onze vernieuwde methode, Nieuw Nederlands Junior, leggen we veel meer nadruk op diversiteit en inclusie, passend bij deze tijd. Een leuk voorbeeld hiervan is: 'Mijn moeder is technisch vaardig en repareert mijn tv.'

Op 9 Mei hebben we een inspirerende werksessie gehouden met de leerlingen van de Europaschool. Vol enthousiasme reageerden ze op de auteursinstructies. Ook hebben de leerlingen ons laten zien wat ze waarderen aan de nieuwe methode en welke verbeteringen ze nog graag zouden zien. De resultaten van deze bijeenkomst zijn vastgelegd in deze video.

Wist je dat Noordhoff al enige tijd een werkgroep Diversiteit & Inclusie heeft? De werkgroep is actief bezig met dit huidige vraagstuk en buigt zich over de manier waarop we dit aspect willen integreren in onze leermiddelen. Lees hier meer.

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.