Win de leukste les Engels!

Wil jij met je klas een workshop Write your own song winnen? Vertalen, rijmen en je gevoel laten spreken in een andere taal - als dat niet een motiverende les is. Doe de spreekvaardigheidsoefening en maak kans op deze fantastische prijs!

header Stepping stones motivatiecampagne met story cards 1220x560px

Oefen spreekvaardigheid op afstand

Story Cards in de les

Gebruik de Story Cards in de (online) les. Zet drie of vier leerlingen samen in een break out room. De leerlingen openen de digitale variant van de Story Cards.

De afbeeldingen op de Story Cards zijn verdeeld in zes categorieën. Elke categorie heeft een eigen kleur. Leerling 1 kiest minimaal vijf kaarten met verschillende kleuren.
resource-not-found

Blue, locations

resource-not-found

Green, hobbies

resource-not-found

Purple, daily activities

resource-not-found

Yellow, objects

resource-not-found
Winnaars workshop Write your own song

Vertalen, rijmen en je gevoel laten spreken in een andere taal - als dat geen motiverende les is? De workshop ‘Write your own song’; dát was de prijs in onze wedstrijd om – al spelenderwijs- de spreekvaardigheid te vergroten. Leerlingen konden aan de slag met het spel Story Cards van Stepping Stones en maakten kans op een motiverende workshop van The Songexpress. Klas 1TL en klas 2TLH van het Hogeland College uit Uithuizen wonnen samen deze leuke en motiverende workshop met hun leuke inzendingen.

resource-not-found
Leuke en motiverende (online) workshop Write your own song van The Songexpress.

Door middel van spreekvaardigheidsoefening maaktje je kans op het winnen van een motiverende (online) workshop Write your own song met de hele klas. In deze leuke en motiverende (online) leerden jullie de kunst van het liedjesschrijven in het Engels. Vertalen, rijmen en je gevoel laten spreken in een andere taal - als dat niet een motiverende les is!

Hoe deed je mee:

  1. Je ging aan de slag met de Story Cards opdracht. Neem het leukste verhaal op, en dit werd ingestuurd als mp3.

  2. Je leerlingen schreven het verhaal ook uit. Dit werd meegestuurd in Word. (Het Engelse woordgebruik en de grammatica telden niet mee voor winkansen. Het ging puur om het stimuleren van het spreken in de Engelse taal).

  3. Voeg de afbeelding toe van gebruikte Story Cards.

De winnaars zijn inmiddels bekend en vind je hier >>

resource-not-found
Beoordelingscriteria
  • De geselecteerde afbeeldingen moeten allemaal tenminste 1x in het verhaal voorkomen.

  • Het verhaal zit logisch in elkaar, het vormt een begrijpelijk en samenhangend geheel.

  • Er zit een duidelijk begin en eind aan het verhaal.

  • Het verhaal duurt maximaal twee minuten.

  • Het verhaal kan grappig, serieus, spannend of aangrijpend zijn. Wees creatief in het samenstellen van het verhaal – zorg bijvoorbeeld voor een onverwachtse wending.

Heb je dit spel nog niet op school en zou je dit wel willen ontvangen?

Story Cards op school

resource-not-found

Ontvang het spel Story Cards

Gratis beoordelingspakket

Als je nog niet met de nieuwste editie van Stepping Stones werkt, vraag dan een gratis beoordelingspakket aan en ontvang een exemplaar van dit leuke spel.

resource-not-found

We gaan graag met je in gesprek

Presentatie aanvragen

Wil je meer weten over Stepping Stones? Vraag dan hier een presentatie aan. Dit kan live op je schoollocatie, maar ook telefonisch of online. We nemen snel contact je op!