Skip to Content
Chemie Overal havo/vwo bovenbouw

Chemie Overal havo/vwo bovenbouw

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Doelgericht naar het examen
 • Eenvoudig differentiëren in boek en online
 • Echte, actuele en herkenbare scheikunde
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4, 5 en 6 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account


Met Chemie Overal naar het examen

De 5e editie Chemie Overal havo/vwo bovenbouw biedt actuele, echte en herkenbare scheikunde, zodat leerlingen optimaal worden voorbereid op het examen. De resultaatgerichte aanpak geeft leerlingen duidelijkheid en zekerheid. En door de vele differentiatiemogelijkheden kunt u elke leerling op maat bedienen. Daarmee maak jij het verschil!

Bekijk de brochure >>

Perfecte examenvoorbereiding

Het scheikunde-examen is voor veel leerlingen een spannend vooruitzicht. Chemie Overal Tweede Fase 5e editie biedt de perfecte voorbereiding op het school- en centraal examen, en niet alleen in het examenjaar. Leerlingen oefenen met examenvraagstukken in de opdrachten bij alle hoofdstukken en het onderdeel Afsluiting aan het eind van elk hoofdstuk is op examenniveau. In het examenjaar sluiten we af met het hoofdstuk Examenvoorbereiding, waarmee leerlingen de zekerheid krijgen dat zij goed voorbereid het examen in kunnen.

Perfecte examenvoorbereiding

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Chemie Overal? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Chemie Overal 5e editie havo/vwo bovenbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel en biedt het ondersteuning in de voorbereiding voor de examens met Examensprint. Met deze tools speel je efficiënt in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Chemie Overal 5e editie havo/vwo bovenbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

 

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je snel een overzicht van alle toetsen of zelf een toets samenstellen? In de gepersonaliseerde leeromgeving vind je alle digitale eindtoetsen op één plek. Let op: zelf samenstellen van toetsen is beschikbaar per april.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Echt en actueel

Chemie Overal Tweede Fase sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. Hoofdstukken starten met een discussievraag, waardoor de leerling aan het denken wordt gezet over het onderwerp. De abstracte scheikunde wordt concreet gemaakt in eigentijdse, herkenbare voorbeelden. De contexten worden ondersteund door vernieuwd beeld, waaronder prachtige infographics. Deze relevante en actuele lesstof op hun eigen niveau motiveert de leerling om aan de slag te gaan.

Echt en actueel

Aanpak op maat voor havo en vwo

Verschillende niveaus vragen om een verschillende aanpak. De aparte havo- en vwo-boeken bereiden optimaal voor op de examens. Vanzelfsprekend zit in alle boeken een opbouw in de reken-, denk- en praktische vaardigheden.

Binnen de opdrachten zijn de niveauverschillen aangegeven door de A, B, C-verdeling. Ook heeft Chemie Overal twee routes door de opdrachten, die het mogelijk maken om jouw leerling maatwerk te bieden. Daarnaast is voor zwakkere leerlingen is in het online materiaal een remediërende leerroute die extra ondersteuning biedt. Zo volgt elke leerling zijn eigen route naar het eindexamen.

Aanpak op maat voor havo en vwo

Sturen op resultaat

“Wat moeten we leren voor het examen?” Vaak vinden leerlingen het lastig om hoofd- en bijzaken te scheiden. Bij Chemie Overal Tweede Fase staan aan het begin van elke paragraaf de leerdoelen in leerlingtaal. Elke paragraaf sluit af met een samenvatting. Zo weet een leerling precies wat de kern van de stof is.

Om tot het beste resultaat te komen, zijn de rekenopdrachten volgens een vast stappenplan uitgewerkt in voorbeeldkaders. Aan het eind van het hoofdstuk geeft de online oefentoets de leerling zekerheid of hij klaar is voor het proefwerk. Daarnaast geven de gemengde opdrachten in de Afsluiting alvast een kijkje in de examens, zodat een leerling zich optimaal kan voorbereiden.

Sturen op resultaat

FLEX: de ideale mix

Chemie Overal is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

 

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Scheikunde en NaSk2 2020*

  * In 2020 zal Chemie Overal (voor 7e editie 3 havo en 3 vwo, 5e editie vmbo bovenbouw en 5e editie havo/vwo bovenbouw) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. 

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   


  Bestelinformatie & prijzen Scheikunde en NaSk2 2020

   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket van Chemie Overal heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van Chemie Overal online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleidingen 
 • e-books
 • practicumwerkbladen
 • uitwerkingen
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • RTTI-gecertificeerde toetsen

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen bij Chemie Overal

Let op: Gedurende de schoolsluiting is Digitaal toetsen voor alle Noordhoff klanten beschikbaar gesteld. De functionaliteit ‘Digitaal toetsen’ is nu zichtbaar als je werkt met een Noordhoff methode die in 2017 of later is verschenen.

Chemie Overal biedt alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Heb je een Docentenpakket? Dan heb je toegang tot alle toetsvragen van Chemie Overal – álle leerjaren, álle niveaus. Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare toetsen of zelf een toets samenstellen.

Wil je digitaal toetsen met je klas?  
Hiervoor moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. Deze licentie is los bij te bestellen via onze distributeurs. Als je werkt met een methodelicentie of volledig digitaal licentie, dan hebben leerlingen geen aparte licentie nodig en kun je meteen met digitaal toetsen beginnen.

Digitaal toetsen bij Chemie Overal