Aan de slag met Nieuw Nederlands Junior
Ben je klaar voor het nieuwe schooljaar? Om te zorgen dat je er klaar voor bent om met Nieuw Nederlands Junior aan de slag te gaan, hebben we een aantal opstarttips. Zo ga je goed voorbereid en met plezier met ons materiaal aan de slag. Lees je mee?

Gebruik je Nieuw Nederlands Junior voor het eerst dit jaar, neem dan ook een kijkje op de welkomstpagina voor extra opstartinformatie.
Nieuw Nederlands Junior opstapprogramma groep 4 t/m 6
Opstapprogramma's taal: klaar voor de start?
Maak de overstap soepel met ons opstapprogramma: een diagnostische toets én remediërend materiaal, zodat je leerlingen met vertrouwen kunnen starten.
Wanneer gebruik je welk programma?
-
Voor de zomervakantie: gebruik het programma van het volgende leerjaar
-
Na de zomervakantie: gebruik het programma van het huidige leerjaar
Webinars: Goed van start!
Goed van start - Bekijk het introductiewebinar van ongeveer 45 minuten om je lessen vlot te starten.
Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling
Nieuw Nederlands Junior Lezen
Even op weg - Na een paar weken vragen? Schrijf je in voor het volgende live webinar:
Jaarplanning
Nieuw Nederlands Junior werkt met blokken van vier weken. De vierde week is de toetsweek.
Lees hier meer over alle methoden van Nieuw Nederlands Junior
Ouders hebben grote invloed op de ontwikkeling en leerprestaties van hun kinderen
Ouderbetrokkenheid in Nieuw Nederlands Junior
Onderzoek toont aan dat, naast de leerkracht, ouders *) een grote invloed hebben op de ontwikkeling en leerprestaties van hun kinderen. Een goede samenwerking tussen ouders en school bevordert de motivatie, het welbevinden en de leerprestaties van de kinderen. Op het gebied van taal kunnen ouders helpen bij een sterke taalbasis van het kind. Door met elkaar te lezen, extra oefeningen te maken en, wanneer zij voldoende informatie hebben over de aangeleerde lees-, schrijf- en spellingstrategieën, ook met uitleg te ondersteunen.
Nieuw Nederlands Junior heeft als doel te zorgen voor een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel. Zodat we samen werken aan goed taalonderwijs voor alle kinderen! De methode biedt hier de volgende handvatten voor:
-
Bij ieder eerste blok van het schooljaar is een nieuwsbrief voor ouders geschreven voor Taal, Spelling en Lezen. In deze nieuwsbrieven staat wat er in het blok aan de orde komt en staan tips voor de ouders hoe zij thuis hun kind kunnen helpen.
- Nieuwsbrief ouders Nieuw Nederlands Junior Taal Groep 4 blok 1
- Nieuwsbrief ouders Nieuw Nederlands Junior Taal Groep 5 blok 1
- Nieuwsbrief ouders Nieuw Nederlands Junior Spelling Groep 4 blok 1
- Nieuwsbrief ouders Nieuw Nederlands Junior Spelling Groep 5 blok 1
- Nieuwsbrief ouders Nieuw Nederlands Junior Lezen Groep 4 blok 1
- Nieuwsbrief ouders Nieuw Nederlands Junior Lezen Groep 5 blok 1
- Nieuwsbrief ouders Nieuw Nederlands Junior Lezen Groep 6 blok 1
- Nieuwsbrief ouders Nieuw Nederlands Junior Lezen Groep 7 blok 1
- Nieuwsbrief ouders Nieuw Nederlands Junior Lezen Groep 8 blok 1 -
Kinderen maken met Nieuw Nederlands Junior Taal ieder blok een prachtig eindproduct, zoals een vlog, podcast, prentenboek of reisgids. Een perfect moment voor ouders om het eindresultaat samen te bewonderen of te praten over de uitdagingen en successen die hun kind heeft beleefd bij het maken ervan. Daarnaast is in het leerwerkboek een rubriek opgenomen, waarin de kinderen hun schrijf- en presentatiedoelen monitoren met de leerkracht. Zo zien ouders wat ze geleerd hebben.
-
In de “maatjes” (Taalmaatje, Spellingmaatje en Leesmaatje) staan de gebruikte lees-, schrijf- en spellingstrategieën beschreven. Als een leerling extra oefening nodig heeft met een bepaalde strategie, kunnen de maatjes mee naar huis gegeven worden.
Tip: deel deze nieuwsbrieven met de ouders van je leerlingen.
*) Met ouders bedoelen we de persoon of personen die in de thuissituatie betrokken zijn bij de dagelijkse zorg van het kind. Vader(s), moeder(s), stiefouder(s), pleegouder(s), andere familieleden, etc.
Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling
Volg een implementatietraining bij gecertificeerde scholingspartners
Voor implementaties en trainingen van Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling werken we samen met een aantal scholingspartners. Dit zijn gecertificeerde adviseurs van onderwijsbegeleidingsdiensten. Zij helpen je om je lessen vloeiend te geven en de methode in te zetten zodat het aansluit bij jouw leerlingen en jullie school. Zo haal je het beste uit Nieuw Nederlands Junior! We blijven continu trainingen geven aan nieuwe en bestaande trainingspartners, een volledig overzicht vind je hieronder.
Erkende scholingspartners Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling
We mogen weer leren
Zorg dat je klaar bent voor het nieuwe schooljaar. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie op een rijtje, van Junior Cloud tot onze complete Junior-Lijn.
Nieuw: Praktische en duidelijke leerstofoverzichten
Per schooljaar 23/24 vind je in Junior Cloud leerstofoverzichten van Nieuw Nederlands Junior Taal, Lezen en Spelling. Hierin zie je hoe de lesstof is opgebouwd, welke leerlijnen er zijn en vind je informatie over de structuur van de methode.
Oefenboeken Nieuw Nederlands Junior Taal
Vanaf schooljaar 23/24 zijn er oefenboeken voor groep 4 t/m 8 bij Nieuw Nederlands Junior Taal. Dit is een leerwerkboek waarmee leerlingen hun woordenschat en taalkennis verdiepen. En het biedt extra oefentijd voor taalzwakke leerders.
Actuele literatuurlijst Nieuw Nederlands Junior Lezen
We zijn blij met alle feedback die we van jullie ontvingen. We hebben belangrijke verbeteringen doorgevoerd in Junior Cloud. En dat blijven we doen! We houden jullie hiervan op de hoogte per e-mail en via de website.
De belangrijkste verbeteringen in Junior Cloud
We zijn blij met alle feedback die we van jullie ontvingen. We hebben belangrijke verbeteringen doorgevoerd in Junior Cloud. En dat blijven we doen! We houden jullie hiervan op de hoogte per e-mail en via de website.
Onze methodespecialisten staan voor je klaar!
Heb je vragen of wil je graag meer informatie ontvangen? Onze methodespecialisten helpen je graag verder. Bekijk het regio-overzicht om te zien bij wie je terecht kunt.