Lezen? Bekijk het maar!

Letterlijk gelukkig. In deze reeks van superleuke vlogs vertellen Lijstersauteurs over hun Lijstersboeken. Bekijk deze toegankelijke filmpjes samen met je leerlingen en trigger ze zo om hun boeken te gaan lezen! #jouwpartnertegenontlezing
noordhoff lijsters vlogs header

Verdieping

Vlogs van topauteurs

#1 - Maren Stoffels vlogt

In #1 van onze reeks van superleuke vlogs vertelt Maren Stoffels over haar Lijstersboek ‘Ik zie je tussen de wolken’.

Hoe is het nou om je te hechten aan iemand waarvan je zeker weet dat diegene niet heel erg oud zal worden’? In deze persoonlijke en informatieve vlog vertelt Maren kort hoe ze het verhaal op een realistische manier neer heeft kunnen zetten.#2 – Anna Woltz vlogt

‘Verhalen geven je de kans om je echt even te verplaatsen in iemand die totaal anders is dan jij’. 

Bekijk dit korte vlog door Anna Woltz over ‘Meisje van Mars’, haar Lijstersboek dat ze samen met Vicky Janssen schreef.

Een lange tocht heeft Vicky moeten doormaken om van een jongen een meisje te worden. Word je ook nieuwsgierig naar dit bijzondere persoonlijke verhaal? 

#3 – Buddy Tegenbosch vlogt

In #3 vertelt - de winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2020 – Buddy Tegenbosch over zijn Lijstersboek ‘Oog om oog’.

We scannen nieuwskoppen op onze telefoon, zien berichten op social media en we vinden overal iets van. Maar wat als we het verhaal erachter te weten komen? Dit is de insteek van het boek ‘Oog om oog’. Met het thema 'gepest worden (en terugslaan) is het een superspannend boek.#4 – Margje Woodrow vlogt

Lijsterauteur Margje Woodrow vertelt in deze zonnige vlog waar haar super spannende thriller ‘Snitch’ over gaat.

Een boek waarbij je vanaf het begin in het verhaal wordt getrokken. Het leest heerlijk weg. Benieuwd?

#5 – Charles den Tex vlogt

Een ander die jouw identiteit gebruikt om criminele activiteiten te verrichten. Identiteitsfraude is een nachtmerrie. De hoofdpersoon uit het boek CEL overkomt dit. Charles den Tex, schrijver van het boek, vertelt hierover in deze vlog.

#6 - Anke Manschot vlogt

Waarom zou een jongen van 18 jaar zich vrijwillig opgeven voor levensgevaarlijk werk? Om letterlijk in een oorlog te springen? Dat wordt duidelijk in het boek ‘De Sprong op Normandië’, gebaseerd op waargebeurde verhalen van Amerikaanse soldaten. In deze video vertelt Anke Manschot zelf hoe zij te werk gegaan is bij het schrijven van dit boek.

#7 - Caja Cazemier vlogt

Een 14 jarig meisje dat in contact komt met een jongen via social media, maar is hij wel de jongen die hij zegt te zijn? Tijdens het schrijven van het boek #Selfie heeft Caja Cazemier gebruik gemaakt van de berichtgeving over een grote zedenzaak uit 2013. Het boek gaat over grooming. Een belangrijk onderwerp om over te lezen. In deze video neemt Caja Cazemier je kort mee in het verhaal.

#8 - Bianca Mastenbroek vlogt

Wat onze voorouders hebben aangericht kunnen we nu weinig meer aan doen. Je kunt wel nadenken over hoe je tegen anderen aankijkt en hoe je naar jezelf kijkt. De historische roman ‘Hendrick, de Hollandsche indiaan’ gaat over vooroordelen en over het accepteren van jezelf. Het is een spannend verhaal waarbij het er soms heftig aan toe gaat. In deze video vertelt Bianca Mastenbroek hoe ze op het idee is gekomen om het verhaal te gaan schrijven.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?