Noordhoff.nl   Lijsters     Lijsters Vlogs

Lezen? Bekijk het maar!

Onze Lijstersauteurs vloggen voor jou en je leerlingen. In deze reeks van superleuke en toegankelijke vlogs vertellen Lijstersauteurs over hun Lijstersboeken. Zo bekijk je, letterlijk, samen met je leerlingen of de boeken aanspreken.

noordhoff lijsters vlogs header

Vlogs van topauteurs

#13 – Lotte Boot vlogt over ‘Smiley’

In onze nieuwste vlog #13 zie je Lotte Boot, die je kort meeneemt naar de gewelddadige wereld van haar boek Smiley. Een spannend en waargebeurd verhaal over hoe een jong meisje een FBI-informant wordt.

#12 - Mel Wallis de Vries vlogt over ‘Wild’

Neem altijd een flesje water en een zaklamp mee als je gaat kamperen of wandelen in een onherbergzaam natuurgebied. Dat is de tip van onze auteur Mel Wallis de Vries. Waarom? Dat zie je in deze vlog en lees je in het spannende boek 'Wild'. In 2019 won Mel met deze jeugdthriller de Prijs van de Jonge Jury.  In ons nieuwste vlog #12 vertelt Mel Wallis de Vries waar haar inspiratie voor ‘Wild’ vandaan kwam.

#11 - Wilma Geldof vlogt over 'Het meisje met de vlechtjes'

Auteur Wilma Geldof vertelt in haar vlog over de totstandkoming van haar boek 'Het meisje met de vlechtjes. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Nederlands jongste verzetsmeisje.’

Ze vertelt over Freddie van 14, en hoe zij en haar zus zich in 1941 aansluiten bij het gewapend verzet. Ze verleiden hooggeplaatste nazi’s en lokken ze het bos in, waar ze worden gedood door verzetskameraden. De zusjes krijgen zelf een pistool, en Freddie slingert heen en weer tussen angst en moed, twijfel en trots. Kun je een ander mens doden zonder zelf te veranderen? Wilma spreekt met warmte over Freddie die ze goed heeft leren kennen om dit indrukwekkende filmische boek te kunnen schrijven.

#10 – Jacob Vis vlogt over ‘Merdeka’

In 1945 roept Soekarno de Republiek Indonesië uit, waarna zijn pemoeda’s onder hun strijdkreet Merdeka! (vrijheid) een slachting aanrichten onder Indische Nederlanders. Nederland stuurt honderdtwintigduizend militairen om Nederlands-Indië te heroveren. Jan Bax is dienstplichtig en keert moet terug naar zijn geboorteland Java. Hij dient als tolk en bemiddelaar bij zijn vroegere landgenoten. Bax legt de bliksemacties van de elitetroepen vast in een onthullend dossier dat zo schokkend is, dat het topgeheim blijft. Auteur Jacob Vis duikt in echte verhalen, vertelt over zijn inspiratie en vlogt waarom hij schrijver is geworden.

#9 – Tanja de Jonge vlogt over ‘Cyberboy’

Kevin staat oog in oog met zijn beste vriend Bjorn waarvan hij dacht dat hij dood was. De schok is enorm. Bjorn is anders dan normaal, hij is veranderd in een cyborg. Kan je vrienden worden met een robot? ‘Cyberboy’ gaat over rouw, verdriet, vriendschap, en een toekomst (of zou het nu al zover zijn?) waarin de wereld geregeerd wordt door technologie. Benieuwd naar het verhaal? Tanja de Jonge, schrijfster van deze Lijster vertelt erover in deze vlog.

#8 - Bianca Mastenbroek vlogt over 'Hendrik, de Hollandsche Indiaan'

Wat onze voorouders hebben aangericht kunnen we nu weinig meer aan doen. Je kunt wel nadenken over hoe je tegen anderen aankijkt en hoe je naar jezelf kijkt. De historische roman ‘Hendrick, de Hollandsche indiaan’ gaat over vooroordelen en over het accepteren van jezelf. Het is een spannend verhaal waarbij het er soms heftig aan toe gaat. In deze video vertelt Bianca Mastenbroek hoe ze op het idee is gekomen om het verhaal te gaan schrijven.

#7 - Caja Cazemier vlogt over '#Selfie'

Een 14 jarig meisje dat in contact komt met een jongen via social media, maar is hij wel de jongen die hij zegt te zijn? Tijdens het schrijven van het boek #Selfie heeft Caja Cazemier gebruik gemaakt van de berichtgeving over een grote zedenzaak uit 2013. Het boek gaat over grooming. Een belangrijk onderwerp om over te lezen. In deze video neemt Caja Cazemier je kort mee in het verhaal.

#6 - Anke Manschot vlogt over 'De Sprong op Normandië'

Waarom zou een jongen van 18 jaar zich vrijwillig opgeven voor levensgevaarlijk werk? Om letterlijk in een oorlog te springen? Dat wordt duidelijk in het boek ‘De Sprong op Normandië’, gebaseerd op waargebeurde verhalen van Amerikaanse soldaten. In deze video vertelt Anke Manschot zelf hoe zij te werk gegaan is bij het schrijven van dit boek.

#5 – Charles den Tex vlogt over 'CEL'

Een ander die jouw identiteit gebruikt om criminele activiteiten te verrichten. Identiteitsfraude is een nachtmerrie. De hoofdpersoon uit het boek CEL overkomt dit. Charles den Tex, schrijver van het boek, vertelt hierover in deze vlog.

#4 – Margje Woodrow vlogt over 'Snitch'

Lijsterauteur Margje Woodrow vertelt in deze zonnige vlog waar haar super spannende thriller ‘Snitch’ over gaat.

Een boek waarbij je vanaf het begin in het verhaal wordt getrokken. Het leest heerlijk weg. Benieuwd?

#3 – Buddy Tegenbosch vlogt over 'Oog om oog'

In #3 vertelt - de winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2020 – Buddy Tegenbosch over zijn Lijstersboek ‘Oog om oog’.

We scannen nieuwskoppen op onze telefoon, zien berichten op social media en we vinden overal iets van. Maar wat als we het verhaal erachter te weten komen? Dit is de insteek van het boek ‘Oog om oog’. Met het thema 'gepest worden (en terugslaan) is het een superspannend boek.


De Lijsteruitgave van ‘Oog om oog’ is uitverkocht.

#2 – Anna Woltz vlogt over 'Meisje van Mars'

‘Verhalen geven je de kans om je echt even te verplaatsen in iemand die totaal anders is dan jij’. 

Bekijk deze korte vlog door Anna Woltz over ‘Meisje van Mars’, haar Lijstersboek dat ze samen met Vicky Janssen schreef.

Een lange tocht heeft Vicky moeten doormaken om van een jongen een meisje te worden. Word je ook nieuwsgierig naar dit bijzondere persoonlijke verhaal? 

#1 - Maren Stoffels vlogt over 'Ik zie je tussen de wolken'

In #1 van onze reeks van superleuke vlogs vertelt Maren Stoffels over haar Lijstersboek ‘Ik zie je tussen de wolken’.

Hoe is het nou om je te hechten aan iemand waarvan je zeker weet dat diegene niet heel erg oud zal worden’? In deze persoonlijke en informatieve vlog vertelt Maren kort hoe ze het verhaal op een realistische manier neer heeft kunnen zetten.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice