Langverwacht: de nieuwe Heukels’ Flora van Nederland

12-02-2020

Donderdag 13 februari 2020 verschijnt na vijftien jaar de nieuwe editie van het meest bekende standaardwerk over de Nederlandse Flora, de Heukels’ Flora van Nederland.

Meest bekende standaardwerk in Nederland
wordt feestelijk onthaald op 13 februari

Johan Osinga, directeur-generaal Natuur, Visserij en Landelijk gebied bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Leen van den Oever, directeur NIBI, nemen de eerste exemplaren in ontvangst. In de langverwachte, vierentwintigste editie van deze veldgids is de volledige Flora van ons land omschreven. Het robuuste boek geldt als hét standaardwerk voor biologiestudenten en onderzoekers en is bij uitstek in het veld te gebruiken, al prijkt het ook trots in menige boekenkast in Nederland. 

Heukels’ Flora kent een indrukwekkend lange historie. In 1883 verscheen de eerste Flora van de hand van onderwijzer H. Heukels, die een Flora voor gebruik op scholen schreef. Inmiddels is de Heukels’ Flora van Nederland uitgegroeid tot hét standaardwerk voor biologiestudenten en onderzoekers. De vierentwintigste editie van dit robuuste boek is uitgebreid tot maar liefst 2.500 soorten. Het boek verschijnt gedeeltelijk in kleur, waardoor de soorten nog beter te determineren zijn. De veldgids bevat ruim 800 pagina’s aan gedetailleerde illustraties en achtergrondinformatie.

Heukels’ Flora van Nederland
Verkrijgbaar vanaf 13 februari voor € 54,95

Is samenwerking met Naturalis Biodiversity Center
De nieuwe, vierentwintigste editie van de Heukels’ Flora is tot stand gekomen in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center. De Leidse plantkundige Leni Duistermaat, verbonden aan Naturalis Biodiversity Center, heeft zich met veel plezier gestort op de monsterklus om de veldgids samen te stellen.

Feestelijke uitreiking op 13 februari
Op donderdag 13 februari overhandigt Onno Rook van Noordhoff het eerste exemplaar van de Heukels’ Flora aan Johan Osinga (directeur-generaal Natuur, Visserij en Landelijk gebied bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Leen van den Oever (directeur NIBI). Tijdens dit feestelijke moment vertelt Leni Duistermaat van Naturalis graag persoonlijk over de totstandkoming van de nieuwe veldgids. Pers is bij deze feestelijk uitreiking van harte welkom.

Over Noordhoff
Heukels' Flora van Nederland is uitgegeven door Noordhoff. Noordhoff is dé kennispartner voor leergierig Nederland. Uit liefde voor ons vak helpen we dagelijks ruim 2 miljoen mensen het beste uit zichzelf te halen. En ontdekken we iedere dag hoe leren nog beter kan. Met slimme methodes en persoonlijke aandacht. Met actueel lesmateriaal en nieuwe technologie. Altijd met de kennis van nu. Nieuwsgierig naar het leren van morgen. noordhoff.nl

Over Naturalis
In het Naturalis Biodiversity Center ontdek je het mooiste van de natuur. Met de indrukwekkende collectie, kennis en data brengt Naturalis het leven op aarde in kaart. Belangrijk, want biodiversiteit is essentieel voor onze toekomst. Naturalis onderzoekt de natuur om biodiversiteit te behouden. Zo draagt Naturalis bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken rondom klimaat, leefomgeving, voedselvoorziening en geneesmiddelen. naturalis.nl