Home   Nieuws     Podcast #28: Close reading - Manon Biemans

16 mei 2023

Podcast #28: Close reading - Manon Biemans

Podcast #28: Close reading - Manon Biemans
resource-not-found

De cijfers kennen we zo langzamerhand, een kwart van de leerlingen heeft aan het einde van groep 8 moeite met tekstbegrip, bij 15-jarigen is dit 24% en van de volwassenen is maar liefst 18% laaggeletterd. Een aanpak voor het vergroten van dieper tekstbegrip - die nu vooral in het basisonderwijs - met succes wordt toegepast is close reading. Maar wat is close reading precies? Waarom is het ook voor het vo en mbo geschikt? En waarom is het nuttig om close reading in te zetten bij alle vakken? Manon Biemans, leesvaardigheidsexpert bij Expertis en oud-docent Nederlands, geeft antwoorden en vertelt hoe jij close reading morgen nog kan inzetten in jouw lessen.

Luister naar de Podcast met Manon Biemans via:

Noordhoff en leesvaardigheid

Bij Noordhoff werken we dagelijks voor miljoenen mensen aan betere leermiddelen en het best mogelijke onderwijs. Wij zetten daarbij vol in op leesvaardigheid. Dit doen we op basis van inzichten vanuit de wetenschap én de praktijk. Samen met wetenschappers, vakdidactici en vooral met jou, de expert in lesgeven, willen we bouwen aan een leesvaardige toekomst voor iedereen. Want lezen is leren. Meer weten? Ga naar noordhoff.nl/lezen.

Bekijk hier alle afleveringen van de podcast 'Tussenuur met Noordhoff' »

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.