Skip to Content
Digitale ontwikkelingen

Digitale ontwikkelingen

De gepersonaliseerde leeromgeving

Bij de nieuwste edities van alle methoden heeft Noordhoff een gepersonaliseerde, digitale leeromgeving. Hierin kunnen docent en leerling volledig digitaal en gepersonaliseerd werken. Maar natuurlijk kun je ook met boeken blijven werken; bij een methode van Noordhoff bepaal jij zelf hoe je lesgeeft.

Onze nieuwe leeromgeving is nog niet klaar. We werken continu aan verbeteringen in onze digitale leeromgeving, zowel technisch als in de gebruiksvriendelijkheid. Gedurende het schooljaar kan de omgeving er dus iets anders uit zien, of kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken. Op deze pagina geven we alle informatie over de nieuwe mogelijkheden en toekomstige ontwikkelingen.

Heb je het idee dat er mogelijk een storing is? Klik hier voor de storingen die bij ons bekend zijn.

Actueel

Op dit moment ervaart de digitale leeromgeving op piekmomenten problemen met de toegang en laadtijd. Dit kan betekenen dat het inloggen lang duurt of dat pagina’s traag laden. Het kan ook gevolgen hebben voor het goed opslaan van de scores van je leerlingen.

Dit kan invloed hebben op je lessen en vanzelfsprekend vinden wij dit een vervelende situatie. Onze IT afdeling brengt op dit moment de problemen in kaart. Naast onze eigen systemen kan de koppeling met bijvoorbeeld de ELO van je school invloed hebben op de werking van het online materiaal. We zullen de komende weken de stabiliteit en performance van de online leeromgeving verbeteren, zodat ook op piekmomenten de toegang en werking soepel zullen verlopen. We houden je hier op de hoogte.

Actueel

Meedenken over onze leeroplossingen?

De digitale leeromgeving van Noordhoff komt niet zomaar tot stand. We ontwikkelen deze samen met docenten en leerlingen. Op basis van gesprekken met leerlingen, docenten en ICT-coördinatoren denken we de nieuwe leeromgeving uit, stellen we bij en ontwikkelen we verder. Ook organiseren we klankbordsessies waarin we nieuwe ontwikkelingen voorleggen en feedback vragen.

Wil jij ook meedenken over onze leeroplossingen? Meld je dan aan voor ons panel! 

 

Meedenken over onze leeroplossingen?
 

Nieuw in de gepersonaliseerde leeromgeving 

Hieronder vind je de nieuwste toevoegingen aan de online leeromgeving. Deze kun je direct gebruiken in jouw les!

Digitaal toetsen vernieuwd

Onze digitale toetsen hebben een technische make-over gekregen. Hierdoor zijn de toetsen makkelijker in gebruik. Ook kunnen we de toekomstige aanpassingen hierdoor beter doorvoeren. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Het hoofdmenu heeft submenu’s gekregen, waardoor alle informatie overzichtelijk bij elkaar staat.
  • Het plannen van toetsen is uitgebreid, waardoor het nu mogelijk is om voor specifieke groepjes of individuele leerlingen een toets te plannen.

Digitaal toetsen vernieuwd

Resultaten van eerdere schooljaren

Als leerlingen in een voorgaand schooljaar ook in de digitale leeromgeving hebben gewerkt, is het mogelijk om hun resultaten van eerder gemaakte opdrachten in te zien. Op de resultatenpagina is rechtsboven in beeld een datumkiezer toegevoegd. Standaard staat die op het huidige schooljaar, maar door de begin- en einddatum aan te passen, kun je van de leerlingresultaten uit eerdere jaren inzien. Handig voor zittenblijvers!

 

Resultaten van eerdere schooljaren

Reflecteren op eigen antwoorden

Open vragen geven de leerling na het afronden van de vraag een voorbeeldantwoord. Hiermee kan de leerling zijn of haar eigen antwoord controleren en scoren of dit goed, gedeeltelijk goed of fout was. Het antwoord is daarna ‘bevroren’, zodat de docent altijd kan inzien wat de leerling heeft geantwoord. Maar misschien wil de leerling nog wel iets toevoegen of veranderen aan het antwoord, of een notitie maken als geheugensteuntje. Dat kan!

Na het beoordelen van het eigen antwoord verschijnt er nu een extra invulvak, waarin de leerling zijn eigen notities kan maken. Dit kan ook nog als de leerling verdere vragen al gemaakt heeft en terug gaat naar deze vraag, bijvoorbeeld tijdens de bespreking. Ook fijn als proefwerkvoorbereiding!

Reflecteren op eigen antwoorden
 

Wat kun je verwachten? 

We zijn zeker niet klaar met de ontwikkeling van de gepersonaliseerde leeromgeving. Op korte termijn kun je de volgende ontwikkelingen verwachten:

 

  • Na de technische update zullen we verder gaan met het ontwikkelen van nieuwe onderdelen van het toetsplatform. Zo kun je binnenkort bijvoorbeeld je eigen toetsen samenstellen uit alle toetsvragen die het platform beschikbaar heeft. Daarna zal het ook mogelijk zijn om zelf je eigen toetsvragen toe te voegen, en deze dan digitaal aan de leerlingen te stellen.

  • Van een aantal onderdelen zijn de scores in de resultatenpagina’s alleen op klassen niveau te zien. Binnenkort kun je van bijvoorbeeld Slim Stampen of de Oefentoets de resultaten ook heel gemakkelijk per leerling inzien. Verder willen we het filteren en sorteren van de resultatenpagina’s verbeteren, zodat jij precies weet welke leerlingen of opdrachten je aandacht nodig hebben.