In gesprek met de uitgever van Nectar… Petra van der Zanden

09-01-2020

Petra van der Zanden, uitgever Nectar, neemt je in dit interview mee in de wereld van boeiende biologie. Als uitgever Nectar geeft ze een kijkje achter de schermen en vertelt ze wat haar werk zo leuk maakt.

Wat biedt de methode de docent?
“Nectar is een methode waarmee we de leerlingen enthousiasmeren voor biologie en dat doen we met een boek en online. Met Nectar kun je helemaal blended lesgeven. We doen dit met kwaliteit, waar leerlingen echt wat aan hebben, waarbij we ze ondersteuning bieden waar dit nodig is of juist extra uitdaging voor leerlingen die dat aankunnen. Daarnaast hoor ik van veel docenten dat de teksten prettig leesbaar zijn en dat de methode veel voorbeelden biedt. Sommige docenten hebben aangegeven dat we te veel voorbeelden geven waardoor de biologie ondersneeuwt. Hier hebben we naar geluisterd en dit hebben we aangepast”.

Waarom kiezen docenten voor Nectar?
“Wat ik vaak hoor van docenten is dat Nectar uitdaging biedt aan de leerlingen. De opdrachten zijn van hoge kwaliteit en sporen de leerlingen aan tot nadenken. Ook zijn de docenten erg te spreken over de verschillende leerroutes die de methode zowel online als in het boek biedt. Je kunt ten alle tijden differentiëren”.  

Waar haal je voldoening uit in je werk als uitgever?
“Ik ben altijd trots op hetgeen wat we met elkaar maken. Dit doe ik samen met een leuke groep mensen, die met passie aan de methode werken”. 

Wat wil je nog kwijt?
“Ik wil heel graag dat docenten met plezier met Nectar werken en als dat niet lukt, dat ze dit laten weten zodat wij de problemen kunnen oplossen. Ik vind het heel vervelend als een docent ergens mee zit en ik hier geen weet van heb. Dus ik wil alle docenten biologie op het hart drukken, dat ze contact met ons opnemen zodra ze ergens tegenaan lopen binnen de methode”.

Over Petra van der Zanden

Petra is van origine bioloog en docent biologie en zelf auteur geweest voor Nectar voordat ze uitgever werd. Inmiddels werkt Petra al 20 jaar bij Noordhoff en heeft ze verschillende functies mogen vervullen.

Vragen over de methode? Je kunt Petra mailen via: P.vanderZanden@noordhoff.nl

Lees meer informatie over de methode Nectar of vraag een gratis beoordelingspakket aan.